Mandag kveld ankom t-skjortene som heia-gjengen skal ha på seg under sendingen. Over 160 t-skjorter med påskriften ”Thea” og navnet på sangen – «Du gjør mæ så glad» ble delt ut i Harstadhallen til venner, familie og kjente.

Nå begynner det for alvor å synke inn at Thea Floer Kulseng er en av ti utvalgte som i beste sendetid på NRK lørdag kveld skal fremføre egen sang under Melodi Grand Prix Junior 2015.

Vennegjeng

Tirsdag reiste Thea til Oslo for å gjennomgå sceneprøver med lys, lyd og dansere, slik at opptredenen blir best mulig. Da Harstad Tidende traff henne mandag kveld, var hun rolig, men litt spent.

–Det er litt sånn at jeg gru-gleder meg - men kjenner mest glede over å få være med på dette. Foreløpig er jeg ikke spesielt nervøs, men det kommer vel når sendingen nærmer seg, sier hun.

I august var hun på samling i Trondheim med alle MPGjr-deltakerne, der de fikk sangtrening, spilte inn video, skrekkfilm (til Halloween - kan sees på NRK Super) og sang inn felleslåten ”BlimE”. I tillegg har hun vært i platestudio og gjort ferdig sangen hun deltar med. Og hun har allerede skrevet autografer hos ivrige fans. Men ellers tar hun oppstyret ganske så rolig.

Rekord

–Det har vært passelig med oppmerksomhet, og de jeg kjenner, synes det er artig at jeg er med. Jeg er veldig glad for støtten, og at så mange vil komme å se meg opptre i finalen. Det setter jeg veldig stor pris på, sier hun.

Selv er Thea godt fornøyd med å ha kommet så langt allerede. Rekordmange 728 meldte seg på MGPjr. Bare ti er igjen, og det tar Thea som en seier allerede.

– Det er klart det hadde vært artig å vinne, men det er ikke det viktigste, sier hun. For hun er blitt godt kjent med de andre deltakerne, og alle ønsker hverandre det beste.

Skrev til veninne

Det hele startet for et år siden. Da hadde hun i hovedsak drevet med dans og fotball, men ville gjerne synge også. Så hun ble med koret Gospel Stars i Harstad, og fikk synge et solonummer under en julekonsert.

– Det var egentlig da vi oppdaget hennes sangtalent, sier pappa Petter Kulseng.

Etter de gode tilbakemeldingene tok Thea sang litt mer på alvor. Finalelåten er et resultat av en tullesang hun startet å lage sammen med venninna Vilde Seime Johnsen om det forholdet de har i lag. Thea skrev sangen ferdig, og fikk hjelp av den lokale musikeren Frode Skarsem til å sette akkorder til og kvalitetssikre låta. Den ble så spilt inn på en mobiltelefon og sendt inn til MGPjr-juryen.

– Det var en ubeskrivelig følelse å bli plukket ut til audition. Og det gikk litt i svart da jeg fikk vite at jeg var i finalen. Det var et lite sjokk, sier Thea.

Stolte

– Det er klart vi er stolte foreldre, sier Petter Kulseng og Heidi Floer-Kulseng.

– Å være med på dette har gitt oss mye. Det er flott å se at Thea har funnet et alternativ til fotball, og har noe i tillegg til lagidretten, sier Petter Kulseng.

Lørdag kveld kl 1955 starter sendingen på NRK.

– For oss er hun den store vinneren allerede, uansett hvordan det går i finalen, sier to stolte foreldre.