Thea Floer Kulseng fra Harstad er en av ti utvalgte som i beste sendetid på NRK lørdag kveld skal fremføre egen sang under Melodi Grand Prix Junior 2015.

NRK Super har i lang tid hatt flere sendinger på tv som oppkjøringen til kveldens finale. Det har gjort sitt til at Thea fra Harstad har fått smake litt på kjendislivet i Oslo.

Da Thea og resten av finalistene kom tilbake til hotellet fra øving fredag kveld, ventet mange autografjegere. - Thea syntes dette var stor stas. Hun har nå gått gjennom hele programmet og er klar for finaledagen. Det blir en lang og innholdsrik dag, sier pappa Petter Kulseng.

Mange fans

MGPjr-finalen starter på NRK1 klokken 19.55 lørdag kveld.

Når Thea Floer Kulseng lørdag kveld står på scenen i Oslo spektrum under MGPjr, har hun minst 160 gulkledde fans i salen. Det setter hun stor pris på.

- Det har vært passelig med oppmerksomhet, og de jeg kjenner, synes det er artig at jeg er med. Jeg er veldig glad for støtten, og at så mange vil komme å se meg opptre i finalen. Det setter jeg veldig stor pris på, sier hun.

Selv er Thea godt fornøyd med å ha kommet så langt allerede. Rekordmange 728 meldte seg på MGPjr. Bare ti er igjen, og det tar Thea som en seier allerede.

– Det er klart det hadde vært artig å vinne, men det er ikke det viktigste, sier hun. For hun er blitt godt kjent med de andre deltakerne, og alle ønsker hverandre det beste.

Skrev til veninne

Det hele startet for et år siden. Da hadde hun i hovedsak drevet med dans og fotball, men ville gjerne synge også. Så hun ble med koret Gospel Stars i Harstad, og fikk synge et solonummer under en julekonsert.

– Det var egentlig da vi oppdaget hennes sangtalent, sier pappa Petter Kulseng.

Etter de gode tilbakemeldingene tok Thea sang litt mer på alvor. Finalelåten er et resultat av en tullesang hun startet å lage sammen med venninna Vilde Seime Johnsen om det forholdet de har i lag. Thea skrev sangen ferdig, og fikk hjelp av den lokale musikeren Frode Skarsem til å sette akkorder til og kvalitetssikre låta. Den ble så spilt inn på en mobiltelefon og sendt inn til MGPjr-juryen.

– Det var en ubeskrivelig følelse å bli plukket ut til audition. Og det gikk litt i svart da jeg fikk vite at jeg var i finalen. Det var et lite sjokk, sier Thea.