Slangeutstillingen på Trondenes historiske senter fikk seg en knekk i desember. Det ble bestemt at publikum ikke fikk ta på slangene etter restriksjoner fra Mattilsynet. Utstillingen er populær og det er åpningstider også på lørdager. -   Flere besøkende har spurt oss om hvor ofte vi mater slangene og om det er mulig å se på når vi mater, sier marked og serviceansvarlig Ingrid Moe Skjønhaug.

Ekstra storMuseet har kommet godt inni matrutiner. - Vi har kommet fram til at vi gjør som publikum vil. Mandag 13.januar åpner vi dørene for de som vil se på når vi mater 31 slanger med døde mus og rotter. Noen slanger vil ha en mus, noen kan spise hele seks mus. Noen spiser en medium rotte, mens Tigergutt (3,5 meter) vil ha en til to rotter i størrelse ekstra stor. Vi kan ikke garantere at alle slangene vil spise, og det er normalt alltid noen som ikke er sultne. For eksempel fordi de er gått inn i hamskifte. Alle slangene får tilbud om mat på mandag. Takker de nei er det en uke til neste gang de får tilbud. Må skilles- Noen slanger deler terrarium, og da må vi skille dem. Det gjør vi med å ta dem ut i plastkasser. Dersom slangene begynner å spise på samme mus eller rotte kan de nemlig skade hverandre. Dette blir et ettermiddagsarrangement hvor man får mulighet til å studere slangene på en annerledes måte, og hvor man får se mer bevegelse i terrariene.

Mus og rotter har de fått fra Akvariet i Bergen. - Porsjonspakket i plast og nedfrosset. Det er ikke lov å mate med levende mus og rotter.

Aktiv om nattenOnsdag 22.januar blir det i tillegg arrangert nattevandring.-  Vi tar av oss skoene, og lister oss inn i mørket med lommelykt på slangejakt. Slangene er mer aktive på nattetid enn dagtid, og dette er en fin mulighet for både store og små til å kunne se mer bevegelse i utstillinga.