I dag åpner slangeutstillingen hos Trondenes historiske senter. Fredag fikk de ansatte opplæring i rensking av bur og, kanskje viktigst av alt, hvilke dyr de ikke bør komme for nære.

– Er dere trygge rundt slangene?

– Trygge og trygge. Vi har vært i Bodø og fått opplæring. Og skulle det være noe er det bare å ringe Remi, sier avdelingsleder Tore Einar Johansen.

For ikke alle slangene er like enkle å ha med å gjøre, forteller slangeekspert Remi Andersen. Papua pytonslange og Taiwan beauty snake er blant rasene der de ansatte må bruke krok og ikke hender.

– Ku er skumlere

Selv om noen av rasene kan finne på å bite, var det likevel bare smil å se på senteret i går.

– Det er overkommelige dyr når man vet litt mer om dem. Jeg har jobbet på gård og synes ku er mer skummelt. Hvis man ikke har fobier er det rett og slett hyggelig å holde en slange. De blir som små pusekatter, sier Johansen.

Folk har reservert billetter på forhånd til utstillingen som kan bli en av årets mest populære på senteret.

– Hvorfor er slanger så populært?

– Det er vel ikke så mange slanger her i nord. Samtidig har de rykte på seg for å være skumle, og det er jo spennende, sier slangeekspert Remi Andersen.

Han sier at den nordnorske turneen slangene har vært på de siste månedene har gått over all forventning.

– I Bodø gjorde de en fantastisk jobb og det tror jeg de kommer til å gjøre her også. Sist jeg var i Harstad fikk jeg ikke sett noe av byen, men nå har jeg noen dager til rådighet, sier han.

Fikk spise slange

En privatperson hadde vært så snill å bake en helt spesiell kake for anledningen, og klokken 14 i går var det kaffe og kake formet som en slange.

– Dette var veldig godt. Ikke pyton i det hele tatt, var reaksjonen fra Andersen som aldri har smakt ekte slange eller dyret i kakeform tidligere.

Utstillingen starter i dag klokken 11 og vil være på plass i Harstad fram til 26. januar.

SKREKKELIG APPELL: Slangene på utstillingen kan de ansatte ta fram og vise til de besøkende, slik Remi Andersen og Tore Einar Johansen gjør her. Foto: Lars Richard Olsen Foto: Lars Richard Olsen