Slange-ekspert Remi Andersen avslutter denne uken sin utstilling i Bodø og skulle onsdag frakte 31 slanger videre til Trondenes historiske senter i Harstad. Etter å ha først fått klarsignal fra MS Polarlys kom det plutselig kontrabeskjed.

- Jeg ble fortalt at kapteinen ikke ville ha slanger om bord i båten. Jeg vet at de har eget rom for hund og katt, og spurte om man ikke hunne ha eskene med slanger der, men det var heller ikke aktuelt. Rommet var kun for nettopp hund og katt. Jeg lurer på hva de som har kanin med seg må gjøre, sier Andersen.

Han tror at frykten for slanger er grunnen til at det nå blir slanger på fly i stedet, og refererer til den amerikanske skrekkfilmen med Samuel L. Jackson i hovedrollen som handler om nettopp dette.

Tenker på skrekkfilm

- Det blir Snakes on a plane i stedet. Uansett er dette ikke farlig. Vi har slangene pakket inn i stoff, deretter i isoporbokser som så er plassert i esker som er skrudd sammen, sier slange-eksperten fra Akvariet i Bergen.

Hvis han måtte velge, ville Andersen ha valgt slanger på rømmen på båt i stedet for fly.

- Der har du litt flere valgmuligheter hvis man skal komme seg unna, sier han lattermildt.

Hos Trondenes historiske senter gleder de seg stort til utstillingen som åpner lørdag. Der har de blant annet bestilt kake formet som en slange. Men ikke alt går som planlagt på grunn av Hurtigrutens nei til slangefrakt.

Avlyser julebordet

- Det var mye fram og tilbake for å få svar på om dette gikk i orden. Først var det greit og billettene ble kjøpt, men så må slangene i stedet på fly til Oslo og så til Harstad i stedet. De kommer hit seinere enn beregnet, og da går alle planer i vasken, sier avdelingsleder Tore Einar Johansen.

Planen var å rigge til utstillingen torsdag morgen og så ha Remi Andersen med på de ansattes julebord på kvelden. I stedet må de ansatte jobbe når slangene endelig har kommer fram til Harstad torsdag kveld.

Hensyn til gjester

Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten, sier at kapteinens avgjørelse ble gjort av hensyn til ansatte og gjester.

- Hurtigruten er heller ikke innredet for dyrefrakt selv om vi har noen dyrelugarer og slike ting. Hvis folk har veldig spesielle ting de vil frakte med oss, ber vi dem om å ta kontakt god tid i forveien.

- Så det var ikke slangefrykt som var årsaken til at de ikke fikk transport?

- Det var nok hensyn til at gjester skulle føle det som ukomfortabelt, sier Bjørnflaten.

MS Polarlys vil ikke frakte slangene til Remi Andersen.