Harstad Skøyteklubb har nærmest bokstavelig lagt inn årene. Det er snart bedre forhold for å ro enn å stå på skøyter i Harstad.

Styreleder Mona Fagerland synes det er beklagelig både for klubb, utøvere og folk flest som liker issport.

– Mesterskapet utgår. Vi vil søke om å få arrangere NNM om tre uker i stedet, men vi vet ikke om det går. Allerede har vi gjort tre og et halvt forsøk på å legge is på Kanebogen stadion. Milvær ødelegger hver gang, også nå, sier Fagerland.

Hun har vært aktiv i skøytesporten i 18 år. Det har vært magre vintrer før, men aldri som denne.

– Dette er den verste sesongen i min tid. De som har hatt flest økter har faktisk ikke mer enn fem-seks ganger på is. Situasjonen er rett og slett for jævlig. Det er til å bli deprimert av.

I over 20 år har skøyteklubben forsøkt å få til et kunstisanlegg. Nå er slike anlegg utdaterte på grunn av klimaet, og klubben innser den at kun en flerbruksishall vil være godt nok.

– Hvis ikke politikerne våkner vet jeg ikke om sporten består om ett år eller to. Om det ikke sliter på helsa, så sliter det på motivasjon og humør. Det er trasig både for unge løpere, skoler, skolefritidsordninger og alle som benytter seg av anlegget. Vi har klart å ha ei helg med åpen bane i vinter. Da var det masse folk på stadion. Det forteller om interessen for issport, sier hun.

Idrettsrådets prosjekt «Idrettsbyen Harstad» har langt på vei konkludert at en flerbrukshall for isidretter må prioriteres. Rådet skal på befaring i Stavanger og Skien for å se på anleggsløsninger før et forslag spilles inn til politikerne.