Harstad Idrettsråd har hånden på rattet i prosjektet hvis mål er å kartlegge behovet for fremtidige idrettsanlegg i kommunen.

I januar reiser styreleder Hilde Lilleng og daglig leder Magnus Ingebrigtsen sammen med Harstad kommunes park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen på studietur til Fosenhallen i Bjugn og Skien Fritidspark.

Lytter til innspill

Fosenhallen er ikke bare en skøytebane. Den inneholder også løpebane, fotball, ishockey, curling og har mulighet for langrenn. Skien Fritidspark omfatter blant annet håndballbaner, badeanlegg, innendørs klatreanlegg, utendørs klatreanlegg, Himalaya Park, isstadion, ishall, kunstgressbane, tennisbaner, skibakke/ terrengpark med heis, lysløype, turløyper, frisbeegolf og lekeplass.

I Harstad ser man blant annet et stort behov for turn, kampsporter, ballidretter i tillegg til isidretter.

Samspill med skole

Lilleng understreker at lokalisering er underordnet, og trolig vil endres når det blir klart hvor fylkeskommunen skal bygge en ny videregående skole i Harstad.

– Her ligger en gyllen anledning til å få etablert et flerbruksanlegg i tilknytning til skolen, mener Lilleng.

Ei ressursgruppe er etablert i tilknytning til Idrettsbyen Harstad-prosjektet. Lilleng sier prosjektet mener det er viktig å se fremtidige etableringer i Harstad i et større perspektiv enn tidligere hvor man tenker interkommunalt samarbeid og idrettsparker i stedet for private anlegg kun for særidretter.

DELTAR: Park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen i Harstad kommune skal være med på studieturen. Hun har inngående kunnskap om Skien Fritidspark hvor hun tidligere var ansatt. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
innholdsrik: Skien Fritidspark rommer aktiviteter både innendørs og utendørs. Foto: privat
STYRELEDER: Hilde Lilleng informerte om status for Idrettsbyen Harstad for idrettslederne nylig. Etter studieturen blir det nytt ledermøte før en plan legges fram på årsmøtet 21. mars. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø