– I dag er det O-Flex løp som skal arrangeres, sier styreleder Kristin Svendsen i Harstad Orienteringslag.

-Disse løpene er nesten som treningsløp. Løperne har fri start, som vil si at deltakerne får starte når det passer dem, sier Svendsen.

På startstreken stilte løpere fra Harstad, Tromsø, Stokmarknes og Bardu. Siden Flex løp ikke krever påmelding på forhånd, var det bare å møte opp til start.

Skiller de beste kartleserne

Løypelegger Bodil Marcussen forteller om krevende løyper.

– Dagens A-løype er utfordrende. Mange poster å finne og mye retningsendringer. Her skiller man ut de beste kartleserne fra resten. Det er også mye myr i området, sier Marcussen som hadde hele familien på startstreken lørdag.

Fint å kombinere med svømming

–Orientering er en veldig fin måte å holde seg i form på. Det er gøy å trene, sier Jon Marcussen, eldst i søskenflokken på tre.

– Jeg trener orientering 1–2 dager i uka, i tillegg til løping og svømming. Det er fint å kombinere orientering med svømming.

– Svømme kan man gjøre hele vinteren, når det er vanskelig å løpe i skogen. Sommeren bruker jeg til orientering. Jeg kommer til å holde på med dette videre, det er sikkert, sier eldstemann Marcussen.

En veldig fin hobby

Jon og søstrene kommer fra en familie der alle holder på med orientering, også på høyt nivå.

– Mamma har vunnet Nord Norsk Mesterskap på langdistanse, sier søster Hanne. Også Hanne trener orientering flere dager i uka. For å bli en god orienteringsløper trenger man gode kartkunnskaper, i tillegg til god utholdenhet.

– Noe ordentlig satsing blir det vel ikke, men det er en veldig fin hobby som jeg trives med.

Også lillesøster Lise Marcussen går i foreldrenes og søsknenes fotspor.

– Jeg trener orientering en dag i uka. Jeg har det kun som hobby ved siden av skolen.

Gull i NNM

Jørgen Eliseussen-Skalle (14) hentet hjem stafettgull under forrige helgs nordnorsk mesterskap i orientering i Balsfjord, sammen med sin lagkamerat Ola Bahr Liland.

Etter en uke pause var det dags for å vise sine kunnskaper, også på hjemmebane, for det unge orienteringstalentet.