Det er lenge siden antallet var på et tilsvarende nivå. Svingningene i medlemstallet fra vært store fra toppårene på begynnelsen av 80-tallet til det foreløpig siste bunnivået ved årtusenskiftet. Interessen for å finne poster i skogen er igjen stor.

Går i arv

Styreleder Kristin Svendsen jubler over NNM-deltakelsen.

– Vi har blant annet fått en del ungdomsfamilier. Med det mener jeg foreldre, som har store barn at hele familien kan delta i mesterskap. Tidligere har barna vært for unge til å stille i NNM. Da har heller ikke foreldrene vært med, sier Svendsen.

Familien Marcussen er en av dem, og mor selv - Bodil - var en nasjonal toppløper på 80-tallet og fikk idrettsprisen i Harstad i 1988 for sine bragder. Den gang het hun Hansen. Døtrene Hanne og Lise dro hjem fra NNM-helga med hver sin individuelle gullmedalje, mens mamma Bodil var med på å vinne stafett for kvinner sammen med Trine Alsos og Ingvild Osdal. Dametrioen har alle utrustet sine barn med kart og kompass.

Rekruttering gir resultater

Harstad-utøverne sanket over 20 medaljer i NNM eller i klasser utenfor mesterskap. Ola Bahr Liland og Vebjørn Johnsen var førstereisgutter, og fikk nyttig mesterskapserfaring.

– Det betyr mye for o-laget at vi igjen har mange som konkurrerer. Barnegruppa ser at de som bare er litt eldre kan delta og vinne i løp mot mange konkurrenter fra andre klubber.

– Over tid har vi hatt en barn- og ungdomssatsing. Rekrutteringen tar tid, men den begynner å gi resultater, sier Kristin Svendsen.