Agnar Christensen, Finn Håkon Jørstad, Olav Råstad og Tom Høgli utgjorde i utgangspunktet styringsgruppa for prosjektet. Den ble riktignok aldri konstituert, og det er langt på vei avklart at bærebjelker i hver av de fire regionene av fotballkretsen skal overta.

I utgangspunktet er det meningen at Mjølner (Ofoten), HIL (Harstad), Svolvær (Lofoten) og Sortland (Vesterålen) skal underskrive en samarbeidsavtale i løpet av helga.

HIL er positive

Fotballprosjektets daglige leder er Bjørn Birkeland. Han opplyser at Mjølners representant i den nye styringsgruppa er Jan-Børre Dybwad, mens Sortland har meldt inn Håvard Hamansen Wallstad. I løpet av helga skal Svolvær komme med navnet på sin representant.

Fredag ettermiddag var det ikke avklart om HIL faktisk blir en del av gruppa, eller hvem som tar oppdraget for HIL dersom klubbens ledelse takker ja.

– Vi er positive, men ønsker å få svar på noen spørsmål før vi tar endelig stilling til henvendelsen fra prosjektet. Fra vårt ståsted er det litt for mange løse tråder, og vi trenger noen ansvars- og rolleavklaringer før vi sier ja eller nei, sier HILs styreleder Frode Henriksen.

Kapasitetsproblemer

Finn Håkon Jørstad understreker at fra prosjektets side er det et sterkt ønske at HIL skal ha en plass i styringsgruppa.

– HIL er den eldste klubben med stolte tradisjoner. HIL hører hjemme i ei slik styringsgruppe, sier Jørstad.

På grunn av et forestående NM på ski i Kilbotn, samt bygging av fotballhall ved Kilkamanlegget, kan ikke Jørstad være med videre i styringsgruppa.

Det har ikke vært mulig å få svar fra Agnar Christensen om hvorfor han trekker seg, men jobbpendling og kapasitetsproblemer er trolig årsaken.

– Både Agnar og jeg vil heie på prosjektet og være støttespillere, men det blir feil at vi opptar plasser i styringsgruppa, sier Jørstad.

Det er uavklart om tidligere eliteseriespiller Olav Råstad og fotballproff Tom Høgli skal ha roller, ifølge daglig leder Bjørn Birkeland.

– Det må være opp til styringsgruppa å føye til flere medlemmer ut fra hvilke behov den har. Verken den tidligere styringsgruppa eller jeg skal legge oss bort i hvem eller hvor mange, sier Birkeland.

I stampe?

Fotballprosjektet har fortsatt ikke hatt et skikkelig avspark. Det ble forsinket med et halvt år i påvente av ansettelsen av Birkeland, som tiltrådte rett før påske. Med ny prosjektgruppe er det et håp om å få ballen til å rulle.

– Den nye styringsgruppa skal gå inn og velge veien videre og si noe om hvilke oppgaver som må prioriteres. Dernest må jeg følge opp disse, sier Birkeland.

Fotballprosjektets formål er todelt. Det ene delmålet er å etablere et topplag i fotball for menn fra regionen, samt videreutvikle det allerede etablerte toppfotballmiljøet for kvinner. Det andre delmålet er å øke kompetansen i bredden, blant annet for å sikre rekrutteringen til toppfotballen. Til sammen skal det gi et løft for regionen og skape bolyst og optimisme.

Utad framstår det som om prosjektet står i stampe. Lite har skjedd siden finansieringen var på plass for 14 måneder siden.

– Jeg skjønner at noen har denne oppfatningen ettersom folk flest ikke har hørt fra oss. Jeg kan forsikre om at vi har gjort mye grunnarbeid. Her sitter ikke prosjektlederen på kontoret og legger kabal på pc-en, sier Birkeland.

– Får vi se noen aktiviterer i løpet av høsten?

– Det avhenger av hva det nye styringsutvalget ønsker, sier Birkeland.

UTE: Agnar Christensen Foto: Øyvind Askevold Kaarbø