Harstadkarusellen hadde håpet på ei økning i antall påmeldte i sesong nummer to. I stedet er det totalt 57 løpere færre enn de 237 som var med i fjor. Nedgangen er på drøyt 24 prosent.

– Vi er overrasket over utviklingen. Vi så for oss ei økning, sier Kjell Søreide, seniorkonsulent i Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets.

Bølge

Antakelsen var på ingen måte tatt ut av løse lufta.

– Løpekarusellen i Harstad er etter en mal fra Tromsø. Den startet forsiktig, og har gradvis blitt større med godt over 1.000 deltakere. Løpsbølgen nasjonalt er større nå enn på 90-tallet, ifølge rennomerte Jack Waitz. Går vi tilbake til den tiden, deltok 1.200 kvinner i Jentejoggen i Harstad. Mange er ute og trener med joggeskoene på, men vi har ikke klart å få dem inn hos oss, sier Søreide.

Tirsdag kveld deltok 60 mosjonister i baneløpet på Stangnes. På tilsvarende løp i fjor deltok 95 personer.

– Utviklingen den siste halvannen måneden er at stadig færre deltar sammenlignet med i fjor. Unntaket var Kilhusåsen rundt, men fjorårets løp så godt som regnet og blåste bort og kan ikke brukes i sammenligningen, sier Søreide.

Gratis økter i sommer

Bedriftsidretten gir seg ikke, og har håp om igjen å vinne terreng - bokstavlig talt.

– Vi gjorde et godt forarbeid før sesong nummer to. Vi kartla hvilke løp og traseer som er mest interessante, og har lyttet til løpernes ønsker. Mange har ønsket flere løp i terrenget. Det torte vi ikke gamble på tidlig i vår, men tre av fire løp til høsten er i skogen. Forhåpentlig kommer flere tilbake da, sier Søreide.

Bedriftsidretten vil åpne for at deltakere kan stille og betale en symbolsk sum for enkeltløp. Med andre ord åpnes dørene for de som ikke meldte seg på hele karusellen.

– I tillegg har vi hatt god erfaring med et kurs for løpeteknikk før karusellen startet. I sommer blir det gratis intervalltrening i Folkeparken i regi av Aion og Emil Lerdahl. Vi tror det vil gi effekt, sier han.

Tirsdagens vinner, franske Dabid Grabowski fra Statoil, liker karusellen.

– Dette er et fantastisk tilbud for oss mosjonister, og jeg håper enda flere stiller til start i høst, sier han.

VANT: David Grabowski har vunnet de siste tre løpene i karusellen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø