- Årets høydepunkt

Oddne Rasmussen er både styreleder i Medkila IL og medlem i klubbens turneringsutvalg. Oppdraget i helga er kanskje det han setter størst pris på som frivillig innen idretten.

- Jeg legger ikke skjul på at denne turneringen er den artigste vi har i løpet av året. Det er den minste turneringen i omgang, men uten tvil den beste fordi ungene er helt ville, sier Rasmussen.

Han tror det kan ha vært så mye som tre ganger flere tilskuere enn spillere.

Plass til alle

I løpet av helga ble turneringen omdøpt til "Bisvermen Cup" av mange. På banene løper så godt som alle jentene og guttene etter ballen i en stor flokk. Slik er barnefotballen.

- Bisverm er en god beskrivelse. Mest av alt er det glede, og den er bra. Alvoret kommer tidsnok i fotballen; altfor tidlig, vil nok mange si. Det er ikke nødvendigvis barna som er vest, sier Rasmussen.

Her skal det også være plass til den som slår hjul midt på banen og ikke er klar for å ta imot ei pasning, kanskje en keeper som ligger på målstreken og ser spillere komme imot i full fart uten å gjøre antydning til å reise seg, eller en gutt som sitter for seg selv i et hjørne av banen og lager tårn av de svarte gummikulene i kunstgresset.

For mange barn var turneringen et første møte med spillerdrakter, nummer på rygg og motstandere. Den er blitt en tradisjon og markere starten for de yngste i fotballfamilien. 47 barn stilte i hallen allerede dagen i forveien. Da ble det arrangert fotballskole, og det var på ingen måte bare Medkilas egne som deltok. Også spillere fra naboklubbene kjente sin besøkelsestid.

- De fikk fire timer med opplæring i fotball. Naturlig nok blir det mye lek, men en del grunnteknikk fikk vi øvd på før barna skulle i aksjon søndag, forteller Rasmussen.