Den unge Medkila-spilleren deltok i 04-klassen i den aldersbestemte Labb og Line cupen i regi av Medkila i helga. Turneringen som er for barn født i tidsrommet 2004-2010, ble i år, som tidligere år, arrangert i krafthallen og på medkilabanen.

Hjemmebane

12 år gamle Tobias Lysgaard deltok i turneringen for sjette, og siste gang denne helga.

- Det er kjipt at dette er siste gang jeg får være med på turneringa. Jeg skulle ønske vi kunne vært med i enda flere år. Jeg trives best med å spille på hjemmebane, og det er derfor jeg liker Labb og Line cupen spesielt godt, sier han.

Noe den unge fotballspilleren for øvrig også satt pris på ved helgas turnering, var alle de tilreisende lagene.

- Til vanlig spiller vi kun mot, for eksempel, HIL, Landsås og Kilkam, det er kun lokale lag. I helga har vi spilt både mot Tromsø og Melbo, det er gøy fordi det gir oss høyere utfordring og mer variasjon, sier Lysgaard.

Drømmer stort

Unggutten har drevet med fotball så lenge han kan huske, og legger derfor ikke skjul på at den store drømmer er å kunne spille i spansk elite-

- Mine største forbilder på fotballbanen er Marcelo Vieira og Sergio Ramos på Real madrid. Jeg håper å kunne bli minst like god som de, sier Lysgaard, som allerede er på god vei mot målet sitt.

- Hvis jeg trener nok så er det meste mulig. Vi har lagtrening tre til fire gangeri uka, men jeg er oppe på fotballbanen så ofte som jeg kan ellers. For å bli best må man jobbe hardt nok.

Potensiale

Med cirka 780 spillere påmeldt til helgas turnering er det ingen tvil om at cupen er i vekst. Det er noe en av turneringslederne Hans Christian Lysgaard ser potensiale i.

- Vi har foreløpig ingen konkret plan over utvidelse av turneringen, men vi ser jo at det så absolutt er mulighet og kapasitet til å gjøre turneringen enda større ved hjelp av noen justeringer.

At turneringen har blitt så stor som den er i dag, mener forøvrig Lysgaard det er flere årsaker til.

- For det første så er dette sesongens siste utendørsturnering, det er noe folk ønsker å få med seg. Dessuten ser vi en tendens til at flere lag reiser til Harstad for å få med seg turneringen, det skaper selvfølgelig interesse når lag man ikke møter til vanlig stiler i en turnering. Også ser vi at de lagene som er med får god matching, påpeker Lysgaard.