1. november overtar Pål Brodtkorb for Bjørn Birkeland i fotballprosjektet for Hålogaland. 43-åringen fra Skånland har vært yrkesaktiv i Forsvaret i 24 år hvor han har tatt lederutdanning. I det sivile har Brodtkorb studert samfunnssikkerhet og kriseledelse. Nå tar han permisjon for å jobbe med fotballprosjektet.

Egenskaper

– Jeg kjennetegnes med pågangsmot, gjennomføringsevne og gjennomføringsvilje - dette med ikke å gi seg. Svarer noen nei når jeg spør kan jeg garantere at jeg ringer tilbake. Et nei er bare midlertidig; jeg gir meg ikke før jeg får et ja, sier Brodtkorb om hvordan han vil angripe jobben med å samle kompetanse og kunnskap for å bygge opp fotballen i Hålogaland, og gjennom dette skape bolyst i regionen.

– Å være fotballfaglig sterk er underordnet for den som sitter i denne stolen. Jeg har et kompetent styringsutvalg å forholde meg til. Samtidig har jeg god innsikt, relevant nettverk og referanser, blant annet til miljøet i Kongsvinger, som ikke er unaturlig å sammenligne seg med for oss i Harstad eller Narvik, samt gjennom et vennskapsforhold til Tom Høgli, sier Brodtkorb.

Jakter støttespillere

Fotballmessig er broren Are mest kjent i Brodtkorb-familien fra sin karriere som spiller både for Kongsvinger og Tønsberg i 1.-divisjon. Torsdag ble det klart at nettopp Are Brodtkorb blir representanten fra Sør-Troms i styringsutvalget.

Storebror Pål har allerede vært i samtaler med den avtroppende styringsgruppa, og skal fredag i et møte med tidligere elitelagstrener Agnar Christensen, som dro i gang fotballprosjektet etter en forstudie i 2014.

– Konkrete detaljer om veien videre for prosjektet får vi komme tilbake til når samarbeidsavtalen mellom klubbene og representantene i det nye utvalget er underskrevet.

– Umiddelbart ser jeg viktigheten av å få Nordland fylkeskommune engasjert og involvert på lik linje med Troms fylkeskommune, og vil fortsette dialogen som er opprettet. Jeg skal også ut til betydelige bedrifter i nedslagsfeltet til Hålogaland fotballkrets, og mange av disse er nettopp i Nordland. Vi må få disse med på laget. Laksenæringa er et eksempel. De forvalter ressurser i vårt område, og jeg ser det som naturlig at de yter tilbake også til prosjektet.

Optimist

Brodtkorb har tro på prosjektets idé om å samle regionen.

– Vi har over tid sett at hver for oss vil vi mye, men får det ikke til. Sammen skal vi få det til, og vi må være like spenstige som Arctic Race of Norway ved å selge inn både natur, klima og landsdelens ressurser. Det er ville folk med ville ideer som lykkes, sier Brodtkorb.

Are Brodtkorb (Sør-Troms), Jan-Børre Dybwad (Ofoten, Mjølner), Stian Klausen (Vesterålen, Sortland) og Steven Roumimper (Lofoten, Svolvær) utgjør det nye styringsutvalget for fotballprosjektet i Hålogaland.

SAMLENDE: Bjørn Birkeland har satt arvtaker Pål Brodtkorb inn i målsettingen om at prosjektet skal favne om hele regionen og samle kreftene, slik prosjektlogoen symboliserer. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø