Han er rystet over det som kom fram i Harstad Tidende lørdag.

– Hvordan kan rådmannen ha sittet rolig å se på dette samrøret. På toppen av dette prøvde han å holde kortene hemmelig, sier han.

Han forteller at partiet vil innkalle til et gruppemøte for å diskutere rådmannens posisjon.

– Det kan være liten tvil om at rådmannen er svekket i denne saken. Han har håndplukket et mannskap med en klar slagside. Dette må få konsekvenser, slår han fast.

– Nilsen har brukt sitt nettverk for alt det er verdt. Samtidig trodde Nilsen og rådmannen at de skulle klare å holde hemmelig bindingene. Det er så uprofesjonelt at jeg ikke finner ord.

Ikke kontroll

Fremskrittspartipolitikeren legger også bredsiden til ordfører Marianne Bremnes og gruppeleder Kari-Anne Opsal. Begge i Arbeiderpartiet. Stene mener det politiske rotet ligger ene og alene hos Bremnes og Opsal.

– Hadde jeg vært i posisjon, hadde jeg ikke turt å la sakene flyte slik de gjør. Det kan virke som de ikke har kontroll, akkurat som veipakken. Vi ser en rødtråd, sier han.

– Jeg forventer at ordføreren ser galskapen i dette og kommer med en ny sak til politisk behandling. Klarer ikke hun det, skal vi hjelpe henne, sier han.

Dårlig dømmekraft

Han er overrasket at ikke Bremnes og Opsal brydde seg mer om innholdet i prosessen.

– De må gjerne hevde at de ikke viste, men det står ikke til troende. De må ha vist om rolleblandingen og i beste fall utvist dårlig dømmekraft.

– Sist vi var i rettssalen kostet det oss 10 millioner. Hva vil det koste innbyggerne denne gangen, men kampen om omdømme er allerede tapt, sier han.

Han forstår Eiendomsgruppen Nord-Norge og daglig leder John Angelsens sterke frustrasjon.

– Vi har en administrasjon om herjer med innbyggerne og utbyggere. En politisk ledelse som er så uberegnelig at snart er det ingen som tør investere i byen. Det er noen personer som nå vet de er på tynn is, og de bør snarest mulig få fast dekke under beina, sier Stene.

Forbannet gruppeleder

Gruppeleder i Ap, Kari-Anne Opsal, har ingenting å skjule i Gammelbryggsaken.

– Jeg blir veldig sint og lei meg når noen ønsker å trekke min integritet i tvil, sier hun.

Hun kommenterer påstandene fra Eivind Stene Frp og Marie Modal Høyre.

Hun minner om at det ble lagt ned rivningsforbud mange år før hun begynte i kommunestyret.

– Mitt anliggende har hele tiden vært å finne ut om det er mulig å ruste bygget opp og leie det ut. Det har denne prosessen bekreftet, sier hun.

Det er et liv for brygga

Stikk i strid med det hun mener dagens eiere hele tiden hevdet.

– De mente det var umulig å ruste den opp og leie den ut. Jeg skulle ønske eierne var mer løsningsorientert, sier gruppelederen.

Opsal påpeker at hun aldri har vært en del av utvalget som var ledet av Steinar Nilsen.

– Jeg har vært veldig opptatt av kun å holde meg til politikk og ikke det juridiske. Derfor har jeg ikke blandet meg inn i arbeidet til utvalget. Derfor ønsket jeg ikke å finne ut hvem interessentene var. Det må folk tro meg på, sier hun.

Hun mener Fremskrittspartiet bommer på målet når de hevder at hun og ordføreren er skyld i situasjonen.

– En slik påstand tar jeg sterk avstand fra, sier hun.

Jurister

Hun vil ikke kommentere de nye opplysningene som er kommet fram om de fem interessentene og personalgalleriet som er avdekket.

Ikke overrasket

Ordfører Marianne Bremnes Ap har følgende kommentar:

REN SAMVITTIGHET: Kari-Anne Opsal. Foto: Arkivfoto