Selv om søndre del nærmer seg ferdigstillelse og planlegges åpnet i november med fem butikker over et areale på totalt 1800 kvadratmeter, er det utvilsomt den nordlige utvidelsen som skaper størst nysgjerrighet.

Her er arbeidene godt i gang med utvidelsen som skal inneholde innvendig parkering over to plan pluss nær en dobling av salgsarealene. Totalt vil senterets arealer etter utvidelsen bli på nærmere 30 tusen kvadratmeter.

Spekulasjoner

Selv om senterleder Lars Holst-Roness holder kortene tett inntil brystet med tanke på hvilke nye leietakere som kommer til senteret, mangler det ikke på rykter og spekulasjoner om hvem som skal inn. Hennes og Mauritz, Burger King og Vinmonopolet, er noen det spekuleres i.

– Av ulike årsaker kan vi ikke på det nåværende tidspunkt røpe hvem som kommer. Det er det for det første kjedens ansvarlige sentralt som håndterer. Dernest er det av forretningsmessige hensyn at enkelte leietakere ikke ønsker å gå ut med dette såpass lenge før senteret offisielt åpnes, forteller Holst- Roness.

Interne rokkeringer

– Det eneste vi med sikkerhet vet er at det kommer en ny Rema 1000 butikk, som vil bli etablert i det nye tilbygget. Det jeg imidlertid kan si er at det vil bli en god del rokkeringer internt i senteret.

– For eksempel skal dyrebutikken Harstad Zoo flytte ned en etasje og vil bli å finne like ved den søndre inngangen. B.Young flytter opp en etasje, mens skobutikken Shoe Day flytter fra andre til første etasje.

– Mange av de eksisterende butikkene vil gjennomgå større eller mindre oppussinger og vil fremstå med ny ”Face Lift”, sier senterlederen.

Positiv holdning

Totalt vil det komme nærmere 30 nye butikker i senteret. Forventet omsetning i 2017 ligger på 650 millioner kroner, mer enn en dobling av dagens omsetningsnivå. Det er anslått at om lag 1,5 millioner besøkende vil passere gjennom inngangsdørene i løpet neste år.

Holst- Roness innrømmer at den hektiske byggeaktiviteten har medført en omsetningssvikt ved senteret, og røper at nedgangen hittil i år ligger på 14 prosent.

– Enkelte butikker har nok merket denne nedgangen mer enn andre. Men vi har også de som har hatt økning i omsetningen. Selv om det har vært en tøff prosess har de aller fleste leietakerne vist en fantastisk positiv holdning som imponerer meg stort og som jeg bare på det sterkeste må berømme. Det er også tilbakemeldingene jeg får fra entreprenøren Consto som sier at deres arbeidere opplever å bli møtt både med forståelse og respekt når de oppsøker butikklokalene for å utføre ulikt nødvendig arbeide, forteller han, og legger til;

Kraftig forbedring

– Nå ser vi imidlertid lyset i tunnelen. Fra åpningen av søndre del i november og fremover mot julehandelen blir det en kraftig forbedring av forholdene ved senteret. Da vil stort sett det meste av arbeider foregå under tak i det nye tilbygget, med innredning og ferdigstillelse av butikklokalene her. Og i april blir det stor stas og full rulle med offisiell åpning av hele det nye senteret, sier en forventningsfull Lars Holst- Roness.

Garasje: Totalt blir det 230 parkeringsplasser under tak over to etasjer ved Amfi Kanebogen senter. Foto: andreas Isachsen