Han er spesielt kritisk til at lovnader gang på gang om at dette skal fikses, ikke resulterer i løsninger.

– Aune Grendelag har over lang tid tatt opp dette problemet, både i forbindelse med valgmøtet på grendehuset i høst, og i et eget møte 8. januar i år med ordfører Marianne Bremnes, rådmann Hugo Thode Hansen, kommuneoverlege Frode Risdal, hjemmesykepleien og enhetsleder Svein Arne Johansen ved Drift og utbyggingstjenesten til stede.

Ingen instruks

– På det sistnevnte møtet ble det på nytt lovet at en beredskapsplan skulle være klar før påske.

– Etter at det på nytt gikk ras sist søndag ringte jeg umiddelbart beredskapstelefonen i kommunen for å høre hva som ligger inne av berdskapsplaner for bygdene vår. Svaret jeg fikk var at de ikke hadde fått noen beskjed eller instruks om hva som skulle gjøres.

– Jeg ringte da til kommuneledelsen ved rådmann Hugo Thode Hansen og enhetsleder Svein Arne Johansen. Ingen av de to hadde noen planer om hva som måtte gjøres. Det var søndag, og jeg fikk beskjed om å vente til mandag.

– Da først skulle de vurdere om noe skulle gjøres og se hvilke behov som trengtes, sier Hansen, og fortsetter;

Ble nokså opprørt

– Da jeg ringte til fungerende ordfører Maria Serafia Fjellstad, som også ba meg vente til mandag da det ikke lå noen planer om hva som måtte gjøres, ble jeg nokså opprørt.

- Jeg sa at det var vel bare å ringe noen med båt slik at i hvert fall arbeidsfolk kunne komme seg på jobb mandag.

I ettertid skal Fjellstad ha skryt for at hun handlet raskt og i løpet av få minutter fikk ordnet med skyss til mandag morgen klokken 07.00.

Lunken holdning

Etter utallige ras de senere årene håper Hansen det nå kan bli fortgang med å få på plass en beredskapsordning som fungerer.

– Vi opplever det som en lunken holdning fra kommunens side når svarene vi får er ”kanskje vi gjør noe i løpet av dagen”.

Klart vi er skuffet over politikerne forhold til lovnader de kom med under valgkampen. Disse lovnadene bar bud om og ga oss tro på at løsninger var underveis.

– Men nok en gang viser det seg at valgkampløfter ikke er annet enn nettop det- valgkampløfter.

– Nå krever vi handling og slutt på alle lovnadene. Det som må på plass snarest er en fast skyssbåt og en sikker sms-tjeneste til bygdas innbyggere ved behov når noe skjer.

– Stort mer forlanger vi ikke. Så får heller arbeidet med rassikringsplaner bli en egen sak for seg, sier Rolf Hansen.

– Kritikken er delvis berettighet

Fungerende ordfører Maria Serafia Fjellstad mener noe av kritikken mot persontransportberedskapen på Aun og Elgsnes er berettiget

– Det stemmer ikke at Rolf Hansen ringte til meg først for å ordne med skysstransport. Det var jeg som ringte han. Uansett er det viktig at denne beredskapen kommer på plass. Selv om det etter møtet som var i januar kom lovnader om at dette skulle ordne seg, er det ikke slik at vi har sluppet taket på denne saken.

– Selv om både ambulansebåt blir rekvirert ved behov og brannberedskapen er på plass, må vi også få personskyssberedskapen kvalitetssikret gjennom kontrakter.

– Heldigvis gikk det greit å få ordnet dette sist helg, men jeg er enig i at det må bli større grad av forutsigbarhet for innbyggerne rundt denne beredskapen.

– Slik jeg tolker det politiske flertallet i kommunestyret er det bred enighet om at lovnadene som ble gitt under valgkampmøtet i høst absolutt står ved lag og at en permanent løsning blir funnet så raskt som mulig, sier Fjellstad.

SKYSSBÅT: Aune Grendelag krever at skyssbåt og god varsling ved ras og stengt vei kommer på plass så raskt som mulig. Foto: Thor Anders Angelsen. Foto: Picasa