Etter å ha gjennomført en inspekson oppe i det aktuelle rasområdet, er han sikker i sin sak om at det kommer til å komme flere ras på denne strekningen.

Kan komme flere ras

– Det er et parti der oppe som ser dårlig ut, noe det forøvrig er på hele den aktuelle strekningen. Det er løst, og det kan komme ned når som helst, i dfag eller om 50 år.

– Jeg vil uansett anbefale at det gjøres noe her innen rimelig tid på kort sikt gjennom bolting og ved hjelp av netting.

– Det er ikke veldig stabilt oppe i det aktuelle rasområdet, noe som gjør meg bekymret i forhold til at det kan komme flere ras. Nå er det imidlertid meldt bedre vær de neste dagene, noe som i seg selv bidrar til at forholdene blir noe sikrere.

– Men det betyr ikke at man kan vente med å igangsette sikringsarbeider så raskt som mulig, sier Persson.

Når ikke helt frem

Selv om han ser behovet for sikring, er han usikker på hvor lang tid det kan ta før eventuelle sikringstiltak kan iverksettes.

– Det er mange steder rundt om i fylket som er rasutsatte. Vi har en prioriteringsmodell i Statens vegvesen som vi følger der vi har lagt inn blant annet trafikkmengde og frekvens. På denne listen ligger denne strekningen relativt høyt, men den lave trafikkmengden bidrar til at den ikke når helt frem foreløpig i forhold til prioriteringer, sier han.

Naturen uberegnelig

Persson bekrefter at raset i helgen kunne blitt fatalt dersom det hadde befunnet seg mennesker i området daraset gikk. Han utelukker ikke at det må skje en alvorlig ulykke før tiltak blir satt inn.

– Det har vist seg tidligere at der det har skjedd alvorlige ulykker har det blitt satt inn sikringstiltak. Etter mitt syn er ikke det helt riktig da man bør følge den modellen man har satt seg. Naturen er uberegnelig. Man vet aldri hvor det neste raset kommer. Det kan like godt skje like opp i veien her som det kan skje i Lyngen. Det er ingen lett utfordring å forutse neste hendelse.

– Nå får heller politikerne prioritere hvilke strekninger som skal rassikres, men at denne strekningen er rasutsatt herseker det liten tvil om, sier Andreas Persson.