-  Kommunestyret i lbestad har med glede merket seg at det er kommet en søker til prestestillingen i lbestad. Vi har i en periode vært uten fast prest i kommunen. Etter tredje gangs utlysning er det nå på tide med handling. Begge menighetsrådene i kommunen har med stort flertall anbefalt bispedømmerådet å ansette eneste søker til stillingen, Einar Gelius, skriver kommunestyret i en uttalelse.

Glødende engasjement-  Etter at søknaden ble kjent har det vært et bredt og folkelig engasjement for å få Gelius til kommunen. Det har vært artikler i aviser, ytringer på facebook, blogger, diskusjoner på arbeidsplassen og nå en pågående underskriftsaksjon. Engasjementet har vært varmt, inkluderende og med håp om at vår folkekirke skal være like åpen og inkluderende. Vi har ikke tidligere registrert et slikt glødende engasjement i kommunen for vår kirke. Blant folk er det store forventninger om at folkekirken skal være lydhøre for et slikt positivt og varmt ønske.

-  Kommunestyret ber bispedømmerådet lytte til det entydige og klare ønsket fra folket om å ansette Einar Gelius som prest.