Sokneprest og kjendis Einar Gelius er eneste søker til den ledige prestestillinga på Ibestad. Tidligere var hans bestefar prest i bygda. Til ht.no legger Gelius ikke skjul på at det er den historiske tilknytningen til Ibestad som gjør at han har søkt jobben.

- Jeg har søkt fordi min bestefar var prest der for tidligere. Min bestemor dro også opp dit og de giftet seg på Ibestad. Jeg har både onkler og tanter som er født på Ibestad. Så man kan godt si at det er de historiske røttene som driver meg mot Ibestad, sier Gelius.

Gelius, som tidligere har vært sokneprest i Vålerenga kirke, ønsker ikke å si så veldig mye mer om jobbsøknaden i respekt for meningheten som skal avgjøre om han får jobben. Han ønsker at prosessesen skal komme skikkelig i gang først.

Samidig registerer han at prestesøknaden har fått stor oppmerksomhet i hele Medie-Norge, noe som overrasker han. Men han er veldig glad for å lese at befokningen på Ibestad virker til å være veldig  fornøyd med at han har søkt jobben.

-  Alle jeg har snakket med er positiv, også ordføreren.  Nå håper vi bare at bispedømme og prostis også har positive tanker. Vi går en spennende tid i møte, sa lederen i Ibestad menighetsråd, Raymond Johnsen, til ht.no i helga.

- Jeg synes det er hyggelig å få slike reaksjoner. Jeg har også mottatt flere trivelige telefoner og sms-er. Det er hyggelig at folk setter pris på det jeg tidligere har gjort som prest, sier Gelius.

Han har aldri tidligere besøkt Ibestad, men kjenner godt til Nord-Norge.

- Jeg har nylig vært på besøk i Finnmark. Sammen med Jenny Jensen har vi hatt julekonserter. Dessuten har jeg besøkt Troms flere ganger.

I morgen - tirsdag - skal menighetsrådet ha møte i Ibestad menighet.-  Vi må finne ut om de er enig med oss og når tid vi eventuelt skal ha intervju, sier Raymond Johnsen.