Det viser et dypdykk i regnskapet til Veipakken i Harstad og Bjarkøy.

Harstad Tidende har med hjelp av prosjektleder Hans-Arne Haugland sett på hva pengene har gått til fra milliardprosjektet startet opp i 2011.

Vi har konsentreret oss om utgiftene som ikke går på selve byggeprosessen som grus, betong, asfalt, eller dynamitt. Mange har stilt spørsmål om alt som var planlagt i veiprosjektet til 1.55 milliarder vil bli gjennomført.

Ser vi på kostnader med bespisning, sosialt samvær, møter og øvrige sosiale turer ligger kostnadene på nærmere 500.000 kroner.

Mange møter

Thon Hotel Harstad er det foretrukne stedet når de skal samles, enten internt eller med levarandører og samarbeidspartnere. Thon Hotel er besøkt 12 ganger til en kostnad på 175.592 kroner. De har også besøkt Valhall to ganger til en samlet pris på 65.384.

Haugland sier dette er lunch, møter, styringsgruppemøter, anslagssamlinger og møter med eksterne aktører.

– Faktura fra Valhall gjelder overnatting og mat i forbindelse med en internsamling i mai i år. Det deltok 25 personer, sier han.

Regnskapet viser at de har vært på to turer med Hurtigruten på til sammen 65.591 kroner.

– Den ene turen i 2012 deltok to personer mellom Harstad og Tromsø. Den andre turen i 2014 deltok 13 personer, turen gikk fra Harstad til Svolvær, sier Haugland.

Kokkens Mat er en populær plass å bestille mat når de trenger påfyll. 17 ganger har de bestilt mat til totalt 66.023 kroner. Bakerinnen har fått seks bestillinger til 9.323 kroner, det samme har Harstadbotn bakeri & Konditori til 5.714 . De har også vært hos Hamnøy Mat og Vinbu, Norlandia Lofoten, Skagen Hotell, Sør Troms Museum, Visit Harstad, Villsau Åkerøy, Peppes Pizza og Scandic Hotel Harstad for til sammen 69.555 kroner.

Stor reiseaktivitet

Reisekostnadene er på 1.645.595 kroner. I tillegg kommer kjøregodtgjørelse på nærmere 200.000 kroner.

– Det er mange ansatte i vegvesenet som har kontorsted utenfor regionen, eller i andre deler av landet. Disse reiseutgiftene er en del av denne summen. Mange deltar på kurs eller møter i andre deler av landet og vil få betydelig reiseutgifter. Spesielt i opplæringsfasen er det mange obligatoriske kurs som må gjennomføres. Det er ingen personer med bosted i Harstad som har spesielt høye reiseregninger, sier han.

Mediehåndtering

En del av hverdagen til en ansatt i vegvesenet er å møte media. For å håndtere dette best mulig har de ansatte deltatt hos Øyvin Tjore Kommunikasjon. Pris: 64.000 kroner.

– Medietreningskurset består i å skape forståelse for medienes rolle i samfunnet. Deltakerne trener også på intervjusituasjoner med journalister, sier han.

Nedbrenningen av en enebolig i Storgata 69 kostet vegvesenet 20.000 kroner. Halve beløpet gikk til Harstad Brannkorpsforening.

Det er brukt nærmere én million på portoforsendelser.

175.592 KRONER: Thon Hotell Harstad er det meste brukte stedet når det skal være møter eller sosiale tilstelninger. Arkivfoto Foto: Picasa
PROSJEKTLEDER: Hans-Arne Haugland i Statens vegvesen. Foto: Frank R. Roksoy
BEKLEDNING: Til nå er det kjøpt arbeidsklær for nærmere 160.000 kroner. Arkivfoto Foto: Frank R. Roksoy