Halvar Ellingsen fra Sigerfjorden i Sortland gjorde sine saker bra på første utgave av Top Chef. Han  gikk videre med glans og ble sågar kåret til kveldens beste kokk. Det

I Top Chef konkurrerer 12 kokker mot hverandre i ulike oppgaver - bedømt av Bent Stiansen,  Lise Finckenhagen og Tom Victor Gausdal.

Mens Halvar Ellingsen briljerte og ble kåret til kveldens beste kokk, slet Jon Marius betydelig mer.

Programmet hadde to deler hvor deltakerne risikerte å ryke ut. I første del skulle kokkene lage en rett med kongekrabbe. Her ble Jon Marius blant de tre dårligste. Dommerne var spesielt skuffet over gulrotpureen.

- Denne smakte ingenting, het det fra dommerne.

Jon Marius klarte seg imidlertid fra første ildprøve og tok seg videre til neste hvor oppgaven var å lage fem ulike retter av perlehøne.

Her imponerte Halvar stort. Dommerne var i lykkerus etter å ha spist maten hans.

- Det var en fantastisk rett, spesielt sausen. Noe av det beste vi har smakt, sa dommerne til Halvar.

Igjen måtte imidlertid Jon Marius stå foran dommerne som en av de tre dårligste av kokkene. Igjen klarte han seg, da den yngste deltakeren Sebastian, måtte pakke sammen forkleet og reise hjem etter det første programmet.

Jon Marius Sletten