Med bakgrunn fra De 4 Roser i både Harstad og Tromsø skal dyrøyværingen Jon Marius Sletten i ilden klokken 20 i kveld på TV2 i programmet Top chef.

Her konkurrerer 12 kokker mot hverandre i ulike oppgaver - bedømt av Bent Stiansen,  Lise Finckenhagen og Tom Victor Gausdal.

Sletten var forberedt på å bli stresset av tv-kamera, men det viste seg å være det minste problemet.

- Jeg tenkte at det skulle være et helsikes press å ha kamera opp i ansiktet, men vi får sinnssyke oppgaver på veldig kort tid. Da glemmer du raskt at det er kamera til stede, sier Sletten.

I hver episode deltar kokkene i en ildprøve - en hurtigtest hvor de kun har 30 minutter til å levere som rett. Vinneren av ildprøven får immunitet ved neste elimineringsoppgave, eller en annen fordel ved neste konkurranse. Taperen av elimineringsoppgaven må pakke sine kniver å forlate programmet.

I første episode skal deltakerne lage kongekrabbe - som overleveres kokkene i levende tilstand - før de i eliminasjonsoppgave må tilberede en perlehøne. Alt følges tett av gjestedommer, verdensmester Ørjan Johannessen. Råvarene er de som samme som sikret han topplassering i VM.

- Jeg kan ikke si hvordan det går. Folk må se på sendingen, sier Sletten.

Det er omtrent seks år siden han forlot Harstad. I dag er han medeier og kjøkkensjef på Bacchus spiseri og vinbar i Oslo.

- Det er artig. Vi har ting på gli og fikk nylig en femmer i Aftenposten, sier Jon Marius Sletten.

Ps. En leser gjør oss oppmerksom på at også Halvar Ellingsen, tidligere lærling på De 4 roser, også er med i kveldens program. Vi ønsker selvsagt begge lykke til.

Mandag vises første episode av Top Chef 2016 på TV2.