Etter syv år på friidrettsbanen på Stangnes, har Hans Petter Schjelderup og Childrens Burn and Wound Care Foundation (CBWCF) bestemt seg for å flytte årets utgave av Walk and Run til Harstad sentrum. Det er lurt. På mer enn én måte.

Drømmen er at årets arrangement skal toppe rekordåret 2008, da det bla samlet inn like i overkant av 800.000 kroner. Den gangen ble det satt opp over 50 spinningsykler på kulturhuskaia. Et detaljert program for årets arrangement er foreløpig ikke gjort kjent, men med en uttalt ambisjon om å lage folkefest i sentrum, er det grunn til å forvente en god og aktiv ramme rundt arrangementet.

Det er prisverdig at CBWCF ser verdien av sentrum som en attraktiv arrangementsarena. Med unntak av 17. mai, Festspillene og Bakgården, er det sparsommelig med aktivitet i byens kjerne. Det er det et felles ansvar å gjøre noe med.

Næringslivet i sentrum er under press på grunn av bompenger og kjøpesenterutbygging på Sjøkanten og Kanebogen. Blant annet derfor er det avgjørende at forretningslivet kraftsamler og griper mulighetene som byr seg. Aktivitet avler som kjent aktivitet.