Schjelderup har i to-tre år syslet med tanken om å skape enda større oppmerksomhet rundt dette arrangementet, og tror en flytting til sentrum kan bidra til at langt flere ønsker å ta delta for å samle inn penger til å operere brannskadde i Afrika.

Liv og røre i sentrumsgatene

– Nå tar vi steget og prøver noe nytt. Jeg har følt på meg at friidrettsbanen på Stangnes kanskje har satt begrensninger hos noen som tror at man må stille i thights og treningsutstyr for å delta.

– I tillegg er banen ekstra utsatt ved dårlig vær, noe vi uheldigvis har hatt de to siste årene. Vårt mål er at så mange som mulig skal kunne delta på Walk and Run for å bidra med midler til CBWCFs arbeid for å hjelpe brannskadde, forteller Schjelderup, som med å flytte til sentrum håper å skape liv og røre i sentrumsgatene under arrangementet som går av stabelen tirsdag 13. juni.

Vil gjenskape folkelivet

– Jeg har stor tro på at vi skal klare å trekke minst like mange deltakere til sentrum som det antallet som har deltatt på Stangnes.

– Jeg har lenge drømt om å klare å gjenskape noe av det folkelivet som DKN- og Hålogalandsstafetten i sin tid klarte i sentrum. Det sydet av liv i bygatene de årene rundt 1000 deltakere stilte til start.

– Klarer vi det samme vil det bidra til å skape stemning og folkeliv i sentrum de timene arrangementet varer, fra cirka klokken 13.00 til 18.00 på ettermiddagen.

Trenger ikke være i god form

Alle som ønsker det kan delta: barn, unge, voksne og eldre, syklubber, barnehager, skoler og bedrifter. Man trenger ikke være i spesielt god form for å gå noen runder i traseen som starter på Rikard Kaarbøs plass retning i Strandgata mot Sparebank1, opp Håkons gate ved Scandic Hotel, inn i Erlingsgate forbi Harstad kino, og ned Rikard Kaarbøs gate tilbake til start/mål.

– Runden er om lag like lang som en runde på Stangnes idrettspark, forteller Schjelderup og legger til;

470.000 kroner i fjor

– Prinsippet med å bidra til inntekter ved å delta i Walk and Run er relativt enkelt. Gjennom for eksempel å skaffe seg en «sponsor» som bidrar med 10 kroner per runde man går eller løper, betyr det 100 kroner per sponsor. Dersom man skaffer seg ti slike sponsorer har man fått inn 1000 kroner. Hvis 1000 personer klarer dette blir det totale bidraget 1 million kroner. Under fjorårets arrangement på Stangnes, i regn og kald vind, fikk vi inn 470.000 kroner.

Rekorden er imidlertid fra 2008, da det ble satt opp over 50 spinningsykler på kulturhuskaia. Det året fikk vi inn like i overkant av 800.000 kroner

Jeg har stor tro på at langt flere ser sitt snitt til å delta når årets arrangement nå legges til sentrum, sier Hans Petter Schjelderup.

rekordår: I 2008 ble det samlet inn hele 800.000 kroner under spinningaksjonen på kulturhuskaia. Her er Hans Petter Schjelderup sammen med Helge Eriksen, Elisabeth Aspaker og Per Willy Amundsen. Foto: Øivind Arvola
FLYTTER: Walk and Run har vært arrangert på Stangnes idrettspark de syv siste årene. Arkivfoto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen