Ifølge nestleder Ann Kristin Larsen er seks til åtte personer på vakt fra og med onsdag og til 2. påskedag.

– Vi gjør dette hvert år fordi det er sosial samling for oss her oppe på hytta vår, samtidig som vi kan rykke raskere ut dersom det skjer noe og noen trenger hjelp, sier Frode Nielsen som er forholdsvis ny i Folkehjelpa.

Gruppa

– Det å være i beredskap på fjellet i påsken er blitt en livsstil for mange av oss, og vi trives med å gjennomføre denne dugnaden for folk i fjellet, sier de.

Alle som er i beredskap er godt utdannet både i førstehjelp, akuttmedisin, kart og kompass og bekledning, så det er et høyt faglig nivå på alle mannskapene. Og så har de to hjertestartere på hytta dersom det skulle bli behov for det.

Arbeidsoppgavene

Oppgavene i påsken omfatter patruljering av de mest populære områdene for å se at folk har det bra.

– Det er nok mange som tror at vi stort sett er ute på skuter og lager støy, men sånn er det ikke. Vi kjører opp i områdene tidlig på morgenen og ned når folk er ferdig på fjellet.

– De vanligste tingene vi hjelper folk med er småsår, transport og av og til mer alvorlige ting, men heldigvis så er folk i denne regionen flink til å ta vare på seg selv, sier han.

Rekruttering

Med hensyn til rekruttering er Folkehjelpa i en bølgedal.

– Men vi har begynt å produsere medlemmer selv, sier nestlederen til latter fra de andre.

– Men vi ser at frivillige hjelpeorganisasjoner blir mer og mer spesialisert, både på samband og andre spesialfelt. Det betyr flere kurs enn tidligere, og det kreves mer oppgradering, sier han. – Det som er fint er at mesteparten av dette har vi egne krefter som tar seg av.