24-åringen fra Hagebyen i Harstad har nemlig sett seg lei på at mange dropper å ta på seg refleks når de ferdes i høstmørket. I stedet for å irritere seg over det, tar Anniell Marlen Åshovd Olsen saken i egne hender. I helga skrev hun følgende melding på sin Facebook-side:

«Er det noen som vet av noen bedrifter eller lignende i Harstad som har reflekser å gi ut? Skulle gjerne hatt et lite lager i bilen som jeg kunne gitt ut til de som vandrer etter veiene i mørket uten refleks, og det er dessverre en del og jeg har ikke lyst til å bli ufrivillig drapsmann. Hvis noen har noen tips så tar jeg imot dem med stor takk»

Stor respons

Jenta har mottatt stor respons på innlegget.

– Jeg har fått to henvendelser fra personer som sier at de kan skaffe reflekser til meg, sier Åshovd Olsen, som vil ha et lager på 40 reflekser i bilen sin til enhver tid.

– Gatelysene slår seg ikke alltid på til «riktig» tid. Jeg har rett og slett sett meg lei på å ikke se de som går langs veiene. Ser ikke jeg fotgjengerne, så ser neppe neste bil dem heller.

Deler ut

Åshovd Olsen forteller at hun ikke har opplevd en nesten-ulykke i trafikken med tanke på fotgjengere i mørket.

– Tanken på å bli ufrivillig drapsmann er ikke hyggelig. Det er kjempevanskelig å se folk i mørket. Planen er å stoppe dem jeg ser, og gi en refleks dersom jeg ser at de ikke har en på seg.