Denne uken holdt Apple sin årlige presentasjon av sin nye iPhone. Minst like mye interesse som selve telefonen (og at de har tatt bort pluggen der du kobler til hodetelefonene din) var oppmøtet fra Nintendos store spillmester Shigeru Miyamoto. Han viste fram Super Mario Run - det første mobilspillet med Mario i hovedrollen.

Det kommer "snart" og ventes til både Android og Apple-telefoner, selv om Nintendo valgte å besøke sistnevnte for å presentere spillet. Etter suksessen med Pokémon Go, er det tydelig at det japanske selskapet nå vil satse hardt på mobilmarkedet etter man før bare hadde fokus på utgivelser til sine egne maskiner som 3DS og Wii U.

Dette kommer

Ellers står stortitlene i kø odenne høsten. Du skal ha en svært fyldig bankkonto (og en tidsmaskin i garasjen) for å ha muligheten til å teste alt som nå er på vei. Om du liker strategi, fotball, biler, action, familiespill eller hvilken som helst sjanger, er det snart noe i butikkene for deg.

Super Mario Run

Kommer: Snart

Platform: Mobilspill

Nintendo har merket konkurransen fra billige mobilspill lenge. Selskapet prioriterte likevel utgivelser til sine egne maskiner, men nå er en ny tid i vente. Først ut var supersuksessen Pokémon Go og denne uken ble Super Mario Run presentert. Men i motsetning til mange utgivelser på din telefon vil dette koste penger å laste ned. Det blir spennende å se om spillet kan nå like mange som suksessen Pokémon Go, men Nintendo er ikke kjent for å gi ut dårlige spill.

Battlefield 1

Kommer: 21. oktober

Platform: PC, Xbox One, PS4

Mens vi tidligere har spilt Battlefield i Vietnam, i framtiden, Afghanistan og andre steder, er det denne gangen første verdenskrig som er slagmarken. I forrige uke kunne du prøve en gratis betaversjon som lover svært godt. Jeg kastet meg inn i et slag der ottomanske og britiske styrker møttes i ørkenen. Du kan styre fly, tanks eller kaste deg på hesteryggen. Du føler deg virkelig som et hjul i en gigantisk og uberegnelig krigsmaskin. For første gang kan 64 spillere møtes til kamp også på Xbox One og PS4.

Fifa 17

Kommer: 27. september

Platform: Xbox, Playstation, PC

Det er ikke mange spill som fremdeles gis ut til Playstation 3 og Xbox 360 i tillegg til de nyeste maskinene, men få er større enn fotballserien Fifa. 27. september kommer neste utgave som lokker med en helt ny måte å spille på. Du kan velge å ta kontrollen over Alex Hunter som er ny i Premier League. Delta på møter i garderoben, krangling med treneren og møt pressen i en helt ny historie.

Owlboy

Kommer: 1. november

Platform: PC

I nesten 10 år har utviklerne jobbet med å få spillet klart, og vi er mange som har ventet med spenning - ikke bare i Norge, men over hele verden la folk merke til dette vakre og oppfinnsomme spillet fra Jo-Remi Madsen og Simon Stafsnes Andersen. Du er en gutt med vinger som kan fly og løfte opp dine medhjelpere i fantastisk 2D retrografikk. Demoen som kom tidligere i år gjør vi tror dette kan bli tidenes norske spillutgivelse.

Civilization 6

Kommer: 21. oktober

Platform: PC og Mac

Norge er et av landene du kan ta kontrollen over i din jakt etter verdensherredømme i Civilization 6. Du starter i steinalderen og utvikler din siviliasjon gjennom politisk, kulturell, teknologisk og militær utvikling. Forrige spill i serien kom for sju år siden, og det vitner om populariteten at mange fremdeles har det installert på sine maskiner.

Andre spill som kommer i 2016

September

The Witness (Xbox One) – 13. september

Pro Evolution Soccer 2017PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 13. september

ReCore (PC, Xbox One) – 13. september

Destiny: Rise of Iron (PS4, Xbox One) – 20. september

Forza Horizon 3 (PC, Xbox One) – 27. september

XCOM 2(PS4, Xbox One) – 27. september

Oktober

Mafia 3 (PC, PS4, Xbox One) – 7. oktober

Paper Mario: Color Splash (Wii U) – 7. oktober

Gears of War 4 (Xbox One) – October 11

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (PS4) – 11. oktober

Batman: Return to Arkham (PS4, Xbox One) – 18. oktober

The Last Guardian (PS4) – 25. oktober

Titanfall 2 (PC, PS4, Xbox One) – 28. oktober

November

Call of Duty: Infinite Warfare (PC, PS4, Xbox One) 4. november

Football Manager 17 (PC) – 4. november

Dishonored 2 (PC, PS4, Xbox One) – 11. november

Watch Dogs 2 (PC, PS4, Xbox One) – 15. november

Pokemon Sun and Moon (3DS) – 18. november

Final Fantasy 15(PS4, Xbox One) – 29. november

Gravity Rush 2 (PS4) – 30. november

Desember

Super Mario Maker 3DS (3DS) – 2. desember

Steep (PC, PS4, Xbox One) – 2. desember

Dead Rising 4 (PC, PS4, Xbox One) – 6. desember

Spillomtaler

I No Man's Sky har du 18 trillioner planeter å utforske

Uncharted 4 er årets hittil vakreste spill og har en historie og karakterer som overgår det meste

Kun skyting? Doom har gjenoppstått og er helt fantastisk

Et av årets avslappende spill som passer for hele famielen er Stardew Valley