Nina Dons-Hansen er hentet inn som prosjektleder for det store kunstprosjektet der Statoil, Harstad kommune og eieren av det nye statoilbygget har som mål å få til kunstnerisk utsmykning fra Sjøkanten senter til Samasjøen, i forbindelse med «Stien langs sjøen».

Millionbeløp

Da Harstad Tidende snakket med Erik Løfsnes, styreleder i HSI Eiendom as i september i fjor, da prosjektet ble lansert, håpet han på ti prosjekter på opp mot en million til hver skulptur. Den første, av harstadkunstneren Ingeborg Annie Lindahl er allerede i produksjon, og skal avdukes når Statoil flytter inn i de nye lokalene på Seljestad på nyåret.

Kapitalsterk

– Harstad har en sjøside med stort potensial og mange kompetente og kapitalsterke næringslivsaktører. Når vi legger til rette for kunst langs «Stien langs sjøen» og rundt vårt bygg, bør andre klare det samme, mener Løfsnes.

Stoppet opp

– Prosjektet har stoppet opp, men nå skal vi få fart på det igjen, sier ordfører Marianne Bremnes. Hun sier fremdriften har stoppet på grunn av mangel på prosjektleder. Men nå er Nina Dons-Hansen i Sør -Troms regionråd hentet inn for å få prosjektet på beina igjen.

Nå skal Dons-Hansen se på veien videre og hvordan man skal kunne finansiere prosjektet.

Forprosjekt

– Jeg er i gang med forprosjektet som skal sette rammene for hovedprosjektet og gjennomføringen, sier Dons-Hansen, som gjør jobben for Harstad kommune gjennom sin faste jobb i Sør-Troms regionråd. I første omgang er hun leid inn til mai 2017.

–Det blir et stort spleiselag, og vi skal se på finansieringsplanen nå. Det må gjøres avtaler og det må søkes midler, sier hun.

Lys i alle retninger

I det siste har det poppet opp lystrær og ledbelyste trær i Harstad sentrum. Det har skapt debatt. Nå skal utsmykningen i sentrum settes inn i en plan.

– Vi skal snakke med de forskjellige aktørene, slik at alle spiller på lag, og at vi får en helhetlig plan på dette, sier Dons-Hansen og Bremnes.