Sjømatbedriften har vært en suksess under Karl-Alberth Hansens (50) ledelse. Hansen startet bedriften som i fjor hadde en omsetning på 49 millioner kroner og et resultat på 3,7 millioner kroner etter skatt. I år viser prognosene at omsetningen vil ende på rundt 55 millioner kroner.

Karl-Alberth Hansen åpnet butikk i på Seljestad i Harstad i september 2016. Ett år senere ble den lagt ned.

Tidligere i høst meddelte 50-åringen at han ønsket å trappe ned sitt eget engasjement i bedriften. Hansen skisserte flere mulige løsninger for å oppnå en roligere hverdag, men det ble raskt klart at han selv måtte være med videre for at bedriften skulle være verdt pengene. I dag, mandag, har han muntlig akseptert et bud på Karls Fisk & Skalldyr AS.

– Jeg fikk et bud før helga. Jeg har brukt helga til å tenke. I dag aksepterte jeg budet, sier Hansen til iTromsø.

Selskapet fyller 15 år i 2018.

– Jeg startet med to tomme hender i 2003. Jeg brukte feriepengene mine til å kjøpe to paller med fisk- og skalldyr, mimrer Hansen.

Hemmelig kjøpesum og kjøper

Siden den gang har produksjonen i bedriften økt betraktelig, og det er neppe feriepenger Hansen bruker til innkjøp av råvarer nå. De nye eierne overtar 90,1 prosent av aksjene i bedriften, men hvor mye penger de legger på bordet er foreløpig en hemmelighet.

– Det var et helt greit bud, mer ønsker jeg ikke å si nå, sier Hansen kort.

– Hvem er kjøperen?

– Ingen kommentar, sier Hansen, men røper at det er en etablert aktør i sjømatbransjen.

– Slik jeg forstår det ønsker de å beholde bedriften slik den er i dag, samt å utvikle den videre for framtida, sier Hansen.

Mangler signaturen

Kjøpekontrakten er ennå ikke signert, selv om Karl-Alberth Hansen har akseptert budet.

– Hva står i veien for en endelig avtale?

– Jeg vet ikke hva det skulle være, men avtalen er ennå ikke signert, selv om vi er kommet til enighet. Jeg ser for meg at en endelig signatur og overtakelse er på plass innen 1. januar, sier Hansen, og legger til:

– Jeg har et godt forhold til salget og stresser lite. Jeg sover godt om natta slik situasjonen er nå.

Få endringer for de ansatte

Han lover få endringer for de vel 13 fast ansatte i Karls Fisk & Skalldyr AS.

– Alle ansatte er med videre. Alt blir som før. Jeg er også med videre, i en rolle litt lenger ned på linja. Hva rollen blir, er ennå ikke avgjort, men det blir ikke som daglig leder. Vi kommer til å ansette noen i den rollen, sier Hansen til iTromsø rundt klokka 20.30 mandag kveld.

Han er ennå på jobb og i sving med å organisere et fryserom i bedriftens lokaler i Tromsdalen.

– Jeg har holdt på siden klokka fem i morges og det blir ennå et par timers arbeid i kveld. Jeg har ikke fritid – jeg selger for å få en bedre hverdag, sier Hansen.

– Du er vant til å være involvert i det meste som skjer i bedriften. Hvordan blir det å la noen andre gjøre det?

– Det blir en overgang, men det går seg sikkert til. Familien er godt fornøyd med at det blir en enighet om salg, sier Hansen.

Beholder fiskebruk

Karls Fisk & Skalldyr utvider nå produksjonslokalene i Tromsdalen med 230 kvadratmeter. I tillegg leier bedriften fiskebruk i Nord-Troms, nærmere bestemt i Manndalen, Djupvik og Burfjord.

– Aktiviteten der vil ikke berøres av at nye eiere kommer inn. For bedriftens del vil det eneste som endres være navnet på eier. Aktiviteten blir som før, sier Hansen, som samtidig beretter om gode tider i nordfylket.

– I dag kjøpte vi 5 tonn torsk og sei fra anlegget i Burfjord. Det er ny rekord på én dag. Aktiviteten i Nord-Troms er nå stor. Vi er i kontakt med lokale fiskere som leverer bra fangster, samtidig har båter fra Honningsvåg meldt sin ankomst. Hvalen og silda er nå i Kvænangen. Dermed er fisket der bra. I Tromsø-området har det vært et dårlig fiske i sensommer og høst, sier Karl-Alberth Hansen.

Selskapet Rya AS, som Hansen eier, berøres ikke av salget i Karls Fisk & Skalldyr AS.