Karls Delikatesser åpnet torsdag 8 september i 2016 på Seljestadsenteret i Harstad. Knappe året etter stenger de dørene.

Driver Karl Alberth Hansen er klar på hvorfor en nå går til skifteretten med bedriften i Harstad.

– Det er ikke kundegrunnlag nok for driften ved Seljestadsenter i Harstad. Vi har hatt gode avtaler med huseier. Men kundene har manglet til å drive lønnsomt, sier Hansen.

Bedriften i Harstad er slått konkurs og ender opp i skifteretten.

– Jeg hadde et klart håp om at det skulle være mulig å drifte en fiskebutikk i lokalene på Seljestad i Harstad. Der tok jeg feil, sier fiskehandleren fra Tromsø.

Dermed er han den fjerde driveren i løpet av de siste årene som gir seg med salg av fisk og kjøtt i lokalene i Seljestad-senteret. Tidligere har det vært tre andre forskjellige aktører som har forsøkt seg.

– Extra-butikken i Seljestadsenteret har hatt god økning med kunder det siste året. Men den økningen merket ikke vi. Vi hadde noen faste kunder, men grunnlaget var ikke godt nok, forteller Hansen.

– Kommer du til å etablere det andre steder i Harstad?

– Nei, det er ikke aktuelt. Jeg leverer fortsatt varer til OBS i Sjøkanten senter. Samt til noen andre kunder i Harstad. Men noen ny fiskebutikk har jeg ingen planer om nå. Trist at det ikke lot seg gjøre. To ansatte ble uten jobb, sier Karl Alberth Hansen, etter nedleggelsen av butikken på Seljestad.

Hansen kan fortelle at han har en tilsvarende butikk i et senter i Tromsø. Den går meget bra og har ett bedre kundegrunnlag enn det har vært for butikken i Harstad.

MANGLET: – Det var ikke kundegrunnlag nok i lokalene i Seljestadsenteret, sier Karl Alberth Hansen, som drev butikken i Harstad. Foto: Ronald Johansen / iTromsø