Vikings tapte mot 3b

Vikings 87 - Bærum3b 99 Tross iherdig innsats klarte Vikings aldri å ta igjen 10-poengsledelsen 3b tilrana seg med kjapp smartness mot trege vikinger. Men mest ble det dommernes kveld.
vikings
4. periode

3bs tidligere større treffprosent er i ferd med å sprekke. Bitinas sliter laget etter til 64-75, det vil seg ikke for Risshall når han svarer. Det er smartness og ro i 3b, Magnus Bakken blir nominert til Oscar for godt skuespilleri som dommerne naturligvis faller for. (Hvis noen nå føler jeg har noe i mot dommerne må de øyeblikkelig tro om igjen - jeg har ENORMT MYE mot domemrnes jobb).

Det mangler aldeles ikke på skudd mot kurven. Men det er altså kul i helsike å få ned den forbanna ballballen. 3b får lov å kjøre stridsvogn ute på banen, og vikingene har lært seg å ha for mye respekt for dommerne. Stian Mjøs legger sin tredje trepoenger, og haler stillinga opp i 66-80. Fem minutter igjen.

FEM MINUTTER, GUTTER. Ikke timer. Dere kan ikke utsette dette til mandag. Må skje nå, skjønner dere. Sånn sirka akkurat just lige presis jetzt, now, este minuto, nu.

Sånnja Marco! Løvejobbing! Bare to poeng, jeg hadde gitt deg seks. TO TIL, flying hai! Det største hjertet nord for ekvator. 70-83.

Christer Fonnes bommer. Thor Hagen på 3b får feil. Vikings tar taimout. Nei så hyggelig da, at sidelinja hiver seg med i kampen.

Woodson legger første straffe - og annen. 72-83. Tre minutter igjen. Dette skal gå veien, bare Vikings nå finner sjuende, åttende, niende og et partre gir til. Sanel Gabela skårer tre viktige poeng og reduserer til 75-85.

Stian Mjøs legger to straffer, men Bitinas svarer - med hjelp av Rajniak - med to. Christer Fonnes bryter, skårer og får tilkjent feil - alt helt på egen hånd. 80-87. Noen har vekket Vikings, og litt over 700 tilskuere i salen har ingenting mot å reise seg og bråke en masse de siste sekundene.

SANEL GABELA LEGGER EN TREER! Et skudd så nydelig at du kan drekke det en søndagsmorra. 83-89. Men Woodson får feil mot seg, og 3b-laget bruker ikke mange kalorier på å legge to. Det samme skjer like etter og det står 83-92.

Martin Rajniak misser på et langskudd, og er veldig lite fornøyd. Christer Fonnes feiler, og gir dermed 3b ytterligere ett poeng gratis.

ROBERTAS BITINAS FÅR FEMTE FEIL, og kommer aldri til himmelen. I alle fall må han ut av banen. 22 poeng står på samvittigheta hans - det er ikke den mannen som har jobba minst på Vikings i dag.

Tapet er et faktum, det er ikke spennende om det blir et tipoengstap eller et tolvpoengstap. I sluttsekundene skjer ingenting med et resignert Vikings, som blir blåst for feil hver gang de tar i ballen.

Martin Rajniak setter en av to straffer, det står sørgelige 86-95. Men så får Vikings sin 29. feil, noe som bare understreker det latterlige i sluttsekundene av denne kampen. Tre vikinger har fått gå planken, Bitinas, Fonnes og Woodson. To 3b-spillere er ute.

Er det en kamp dommerne imellom vi er ute etter? En konkurranse om hvor mange de klarer å dømme ut av banen i løpet av en runde? Følg med, ht.no har ikke skrevet siste ord i denne farsen.

Kapitlet i Harstadhallen i kveld landet i alle fall på stillinga 87-99, og de 700 i hallen kan være glad for en ting: At dommerne ikke jobber i et flyselskap og vi er på chartertur til Basketland.

Da hadde vi hærn fløtte meg kræsja midtfjords hele bunten.

3. periode

Vikings er nødt til å gjøre noen grep nå, for å hale dette i land. Å ha spilt kampen før de møter fram på banen er den sikreste måten å få ei bøtte i haue på, og et tap mot 3b trenger Vikinger omtrent som du og jeg trenger en kong i rauva.

Coach Tore Berset ser ikke ut til å ha puls noe særlig raskere den han har ved slutten av en middagskvil, og kan man være en sånn coach? Jeg hadde foretrukket det hvis han hadde styrt og ståka og spist de ytterste lemmene av den tykjen som ikke aber plötslich skjønner hva han skal gjøre med ballen når han får den. Nemlig punktere kurven.

Mario Woodson åpner ballet etter en pause som - vel, var et slit den også. Thor Hagen svarer. 3b spiller heltemodig basket. Bendik Myhrer går for langt mot Jeff Rogers. Mjødberget er store i kjeften, og kjefter på seg sjøl. De ser problemet. Lagene har bitt seg fast i hasene på hverandre. 49-56 før to minutter er gått.

Mario Woodson mottar et basketmessig justismord under et 3b-angrep, han tøtsja ikke mer enn ballen. Det kunne han vært foruten, og lar dommeren få vite akkurat det. Bendik Myhrer kan ikke skjønne at han ikke lykkes flere ganger med rampestrekene på framrykk nummer fire hundre tusen. Han har personlig planta 21 poeng for 3B, og er helt sentral i det vonde som akkurat nå holder på å lande på Vikings.

Tore Berset virker fremdeles helt rolig, han tygger tyggis kanskje en bitte liten anelse mer hektisk.

3b tillater seg hva som helst og slipper unna fra dommere som nesten virker betalt. Noen ganger klæsjer lagene på imeste side av banen. Det er tørrkjoning, fikling og famling uten å få ballen i lufta og inn og ned der den skal. Det er som å se tenåringer på first date.

På halvspilt periode tar endelig Vikings sin første taimout, med ett har Berset våkna av middagsluren og funnet ut at han har noe å si. Bitinas biter tenna sammen og forlanger et par knop ekstra i skuta. 49-64.

Bitinas smeller til, og legger en kjapp kurv. Thomas Vangen er inspirert og snapper en ball. SÅNN JA! Viktige poeng. 53-66. Hallen våkner til liv på ny, og dommeren får midtskill fra sidelinja når han dømmer Martin Rajniak for - ja det så bare dommeren, og bare, bare han.

Mario Woodson og Robertas Bitinas i kombo, samstemt brekk, røsj og skåring, hva kan være lekrere? De unge 3b-erne er noe rystet, det er total tempoendring i kampen. Bitinas eter laget opp i 57-69, og Marco Elsafadi plusser på med utvilsom medvirkning. Men 3b når 70-tallet først. Ledelsen er 17 poeng. Noen som er urolige? Berset tygger enda litt fortere livet av tyggisen sin der borte på sidelinja, ett minutt gjenstår av 3. periode.

I sluttsekundene sikrer 3b inn en solid ledelse ut av perioden. PLUTSELIG FÅR Hamad Mustafa dømt feil mot seg, formodentlig ved en feiltakelse, og 3b tar taimout idet 19,5 sekunder gjenstår.

Björn Risshall får ta to straffer, og legger første prikkfritt. 60-75. Andre også prikkfri. 61-75, og ettersom 3b ikke klarte mer tross Bendik Myhrers oppofrelse, ble det pauseresultatet.

2. periode

Ungguttene i 3b fortsetter å bite fra seg, og nekter foreløpig å gi fra seg ledelsen. Vikings ser ut til å ha nådd opp i en stemning hvor de føler greiene funker, spillerne finner hverandre og de treffer kurven. Som Martin Rajniak, han planter en trepoenger og høster heder.

Magnus Bakken på 3b jobber godt, men hva hjelper det når Vikings setter inn Klippen, Björn Risshall. Det tar fem sekunder før han planter sin første kurv. Sanel Gabela ofrer en feil for å stoppe en plagsom 3-er, like etter sørger Øyvind Fritzen.

3b står seg meget godt på presist, lynkjapt og smart pasningsspill, og har en klar innersving mot et Vikings-lag som ikke helt klarer å håndtere et 3b-lag som piler omkring på en maner som ligner sinte bier.

Stillingen er med ett 28-35, og 3b ber om taimout - kanskje for å trekke pusten?

Robertas Bitinas er sendt inn for å rydde. Han senker en treer og bringer stillinga opp i 32-37, før Marco Elsafadi feiler en 3b-spiller.

3b er på sitt beste et kjempebra basketlag, som lurer ballihatt på vikingene og får dem til å framstå som saltstøtter. Thor Hagen er ei bølle, og forsøker å renne skuldra gjennom Robertas Bitinas. Totalt unødig, og agen får finne seg i å være første symptom på at 3b nå er i ferd med å bli utblåst. De har ikke mer i leggene. Stillinga er 35-42. Like etter er den 40-45. La oss spille, Hagen, ikke være brøtthest, og heller ikke oppføre oss som andre hestlige kroppsdeler.

Ett minutt gjenstår, stillinga er 40-47, men nå puster Vikings 3b i nakken som ei katte i en lek med musa . Men det bor flere nydelige nelliker og flygende finter i 3b, som for eksempel Bendik Myhrer. 45-52 går perioden ut på, og åtte poeng i en basketkamp er knapt et hark og to hælspark differanse.

1. periode

Vikings vinner droppen, men klarer ikke å komme til skudd. 3B snapper en fommel, og klarer å sette de to straffene de får etter å bli halt ned i skuddøyeblikket av Thomas Vangen.

Vikings er klare like etter, Mario Woodson dønker for sikkerhets skyld en kurv, med klar melding.

Gjestene tar ledelsen to ganger i åpningsminuttene, og klarer endog å dra fra.

Meldinga er klar fra første sekund, ja til og med i minuttene før kampstart markerer vikingene styrke, ledsaqget av Poppa Lars' trusler om å gi motstanderne en dose med ordentlig, nordnorsk DENG.

Bare i tilfelle 3b skulle være i tvil om hva de er kommet til Harstad for. Men så skulle det ikke gå, i alle fall ikke med det første. Ved halvspilt periode er stillinga hele 13-4 til gjestene.

Det får være måte på å slippe gjestene til, selv om de er unge, ivrige, og har et bra lag med ballen. Det synes Mjødberget, som foreslår forsiktigvis at det nå er på tide.

Men Bendik Myhrer på 3b er ikke enig og legger til 7-16. Martin Rajniak svarer med en toer, men tror du ikke Hamad Mustafa er der oppe og svarer? 11-19.

Lite skjer idet siste del av perioden rusler. Vikings har åpenbare problemer med å skru sammen et forsvar, og spisse et angrep. Hvilket vel er hva basketball i store trekk går ut på. I tillegg til å legge ballen i kurven, da. Det hjelper jo alltids. Det synes Thor Hagen også, som gjør sitt beste for å hindre Vikings i å ete opp ledelsen. Men verken han eller de andre 3b-erne klarer å stå i mot et Vikingslag som nå også har fått Marco Elsafadi og en god del sjel, stål og jern inn i spillet. Perioden går ut på stillingen 19-23.

------ Jeff Rogers tvinger seg på banen mot 3B i kveld, selv om skaden fortsatt hemmer Vikings-spilleren, sktiver Harstad Tidende..

Amerikaneren har vært skadet siden kampen mot Asker Aliens for snaue tre uker siden. Nå er kapteinen sugen på spilletid i generalprøven før seriefinalen mot Tromsø neste søndag.

– Det er viktig for meg å få litt spilletid, og se hvordan ting fungerer før neste helg. Skaden hemmer meg fortsatt litt, men det går framover, mener Rogers.

Ballfordeleren har trent for fullt denne uka, og har merket at skaden går utover eksplosiviteten i bevegelsene.

– Jeg merker skaden godt ved brå bevegelser, så det går litt opp og ned. Men jeg må nesten prøve meg i kamp for å se hvor jeg står. Det er ganske stor forskjell på kamp og trening, sier Rogers.

Han regner med å få minst 15-20 minutter mot bærumslaget. Mot Tromsø Storm neste helg skal ingenting holde ham borte, i hvert fall ikke en smertefull stortå.

vikings