De har ventet lenge på sine penger. Men nå får endelig Harstad-idretten lønn for sine utførte tjenester. Det kan daglig leder i Harstad Idrettsråd, Magnus Ingebrigtsen bekrefte.

– Det har vært en prosess som har tatt litt tid. Det har blitt purret på fra vår side overfor Harstad kommune. De har på sin side sagt at de ønsker å motta kravene som fakturaer. Derfor er de også sendt regninger på beløpene fra vårt regnskapsbyrå, sier Magnus Ingebrigtsen.

Det betyr likevel ikke at idrettslagene trenger å vente lenger for å motta sine opptjente penger for sin frivillige innsats de to dagene syklistene skapte sykkelfest i Harstad for andre gang i historien.

– Nå blir utbetalingene forskuttert fra idrettsrådet mens man venter på at midlene fra kommunen dukker opp på våre kontoer. Overføringene fra oss skjer i dag, sier Ingebrigtsen.

Hans informasjon fra idrettsrådets databasaer kan si følgende om idrettsfesten i byen.

– Det er registrert 141 frivillige som har utført dugnadsinnsats i tilknytning til Arctic Race of Norway. Hjelperne har gjort en innsats som til sammen kommer 26 av byens idrettslag. Sterkest representert i det frivillige korpset var Harstad Håndballklubb. De har hatt 23 personer ute for å bidra til sykkelfesten.