Alexander Kristoff er klar for sitt tredje Arctic Race of Norway, og hans russiske lag Katusja stiller dermed for fjerde gang, når 2016-utgaven av rittet finner sted 10.-14. august.

Det bekrefter Kristoff og hans trener Stein Ørn overfor procycling.no.

Arctic Race blir Kristoffs første ritt etter Tour de France, og er også et innledende ritt i oppkjøringen fram mot verdensmesterskapet i Quatar i oktober neste år.

Kristoff vant to etapper da han debuterte i Arctic Race i 2013. Han vant også den 213 kilometer lange åpningsetappen med start og mål i Harstad 13. august i år, og fulgte opp med en tredjeplass på andre etappe på veien til poengtrøya.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway har fått med seg signalene fra Kristoff.

- Det er svært gledelig for oss når store navn som Kristoff sier de skal komme til vårt ritt, sier Dybdal.

Kristoff har vært en venn av rittet siden begynnelsen, og skulle egentlig vært med også i åpningsåret 2013. Da måtte han trekke seg bare dager i forveien grunnet sykdom.

- Katusja har vært med fra første dag. Av den grunn kan vi kanskje ikke si at det er en overraskelse om de kommer tilbake. Samtidig kan vi ikke ta noe for gitt. Vi tror grunnen til at profflag og store sykkelnavn vender tilbake år etter år, er at vi leverer et sportslig godt produkt, som er attraktivt for de beste, sier Dybdal.