Det ble et dramatisk rotterace i Tromsøhallen.

Ingen av lagene ledet med mer enn tre poeng de siste 19 minuttene, og med bare 2,4 sekunder igjen utlignet Fitim Troni på mirakuløst vis til 77-77.

Men så feilet han Christensen (se egen sak), i det kampen var i ferd med å gå til overtid.

Da eksploderte det blant publikum, og etter mye diskusjon ved sekretariatet gikk norskamerikaneren fram for å ta to straffekast.

Med bare et halvt sekund igjen på klokken kunne han avgjøre det hele til Storms fordel.

– Dersom det var snakk om et vanlig skudd hadde jeg ikke rukket å tenke. Nå måtte jeg gå fram til linjen, alt var opp til meg. Og det eneste jeg tenkte på var at nå ble jeg enten elsket eller hatet, sier Christensen, som hadde et massivt press på seg i det han skulle skyte.

Storm hadde i de tre første periodene bommet i hytt og vær på straffer, og satte bare seks av seksten mulige poeng. I fjerde periode hevet de inntrykket med åtte av ti.

Tok ikke av

Over 1.100 hjemmefans holdt pusten, mens 30 bortefans pep det de var god for.

– Det er klart jeg var nervøs, men eg hadde akkurat satt to straffer og var sikker på å sette den første, men den ble helt håpløs og traff kanten på kurven. Jeg ble litt sjokkert, sier 25-åringen.

Dermed steg håpet om overtid og seier for Harstad, selv om Storm aldri har tapt en av sine ti kamper som har gått til overtid.

– Jeg prøvde å stenge ut tankene og bare skyte. Ufattelig deilig å se ballen treffe kurven, sier Christensen.

Med bare et halvt sekund igjen, ble det umulig for Harstad å få til et skudd.

Tromsø vant dermed 78-77 i en thriller av en basketkamp, og slo Harstad før første gang siden 15. februar 2003.

– Herlig, for det er første gang jeg avgjør en kamp på straffekast. Jeg har vunnet en kamp på universitetet i USA med et siste skudd. Og med den utrolige stemningen som det var her, ble det ekstra stort. Jeg hadde aldri trodd at atmosfæren kunne bli så fantastisk på en kamp i Norge.

Avslutningen hans var av den typen som skaper helter.

– Jeg gikk bare rolig rundt etterpå mens alle de andre tok av. Det var jo en selvfølge at jeg skulle treffe på straffekast. Og jeg er ingen helt, i alle fall ikke så lenge Jeff Rogers ikke var med for Harstad, sier Christensen, som mener vikingene var svekket uten han.

Smakte godt

Harstads stjernespiller satt på benken kun som støttespiller, og var ikke engang i kampklær.

– Jeg tror ikke det hadde spilt noen rolle. Det kunne gå hvilken som helst vei, sier Rogers, som måtte konstatere at Storm på nytt var best i Nord-Norge.

Noe som smakte godt for Storm-trener Kenneth Webb.

– Jeg må innrømme at det smaker godt å få min første seier over Harstad. Spesielt med tanke på den fantastiske stemningen som det ble i hallen. Det er slik vi vil ha det, og jeg tar gjerne slike typer seire for å få folk tilbake i hallen, sier Webb.

– I fjor fikk jeg vel ikke min tredje seier før i desember, nå kom den allerede i oktober. Det er godt, selv om vi har mye å gå på, legger han til.

(Bladet Tromsø)

Mer om kampen til papirutgave til Bladet Tromsø og Harstad Tidende mandag.

Her kan du kjøpe Bladet Tromsøs PDF-utgave:

Her kan du kjøpe Harstad Tidendes PDF-utgave:

Foto: Jon Terje Eiterå