Etter nok en seier under løpene på Solør, der Dalseth Jacobsen vant i suveren stil, leder han nå med 12 poeng foran avgjørende og siste runde som går av stabelen om tre uker i regi av NMK Grenland i Telemark.

Adskillig mer dramatisk

Ifølge Dalseth Jacobsen slet han litt i 1. omgang i helga med en dårlig start, men kjørte seg opp utover i løpet. I andre og tredje runde viste han klasse og vant begge heatene suverent med mellom tre og fire sekunder.

– Fjerderunden ble adskillig mer dramatisk. Da ble jeg påkjørt bakfra i første sving og snurret. Jeg var sjanseløs på å vinne heatet, og valgte derfor å roe ned for ikke å få noen ekstra skade på bilen.

– Jeg hadde likevel sikret meg beste startspor i A- finalen.

I finalen tok jeg teten fra start og fikk kjøre mitt eget løp, som heldigvis holdt til seier, sier Dalseth Jacobsen.

Har tullet i avgjørende øyeblikk

Han er ikke villig til å innkassere seieren i årets NM på forskudd.

– Klok av skade har jeg lært at alt kan skje i rallycross. Selv om jeg aldri har ligget bedre an enn jeg gjør nå, har jeg tullet det til i avgjørende øyeblikk tidligere når alt så lyst ut.

– Jeg velger derfor ikke å fokusere på å ta gullet foran finalerunden, men heller forberede som om det er en vanlig NM- runde.

– Det betyr å gjøre bilen så klar som mulig for være sikker på at den fungerer optimalt når løpene starter, sier han.

Nivået er høyt

Han sier likevel at det å vinne en NM- tittel henger høyt, men at det ikke er avgjørende for hvorvidt han fortsetter i rallysirkuset også videre fremover.

–Nivået innen rallycrossen i Norge er høyt. En NM- tittel kan derfor selvsagt åpne noen dører både i forhold til sponsorer og deltakelse i løp utenlands. Men det får komme som det kommer.

– Jeg har hatt et utmerket team rundt meg de siste årene som har medvirket til at jeg har kommet dit jeg er i dag. De har bidratt til at jeg har vært i stand til å skaffe meg det utstyret jeg trenger for å hevde meg. Derfor har jeg ikke fokusert på hva som eventuelt kan skje i fremtiden, sier Dalseth Jacobsen.