Årets første etappe av Arctic Race of Norway ble avsluttet klokken 1741 vunnet av Alexander Kristoff som vant spurtoppgjøret foran Edvald Boasson Hagen i Harstad sentrum.

Løpet gikk fra Harstad klokken 1240. Turen gikk over Tjeldsundbrua og inn i Nordland før rytterne vendte tilbake til Harstad og tok en tur innom Borkenes og Nupen før de kom tilbake til Harstad sentrum. Det ble tidlig brudd i løpet som holdt helt inn til Harstad. I den første runden rundt Blåbærhaugen ble utbryterfeltet hentet igjen, og mot slutten tok de to norske rytterne seg helt fram i feltet.

- Det var jo nesten som bestilt, selv om jeg tror både jeg og Edvald hadde sure bein på slutten. Boasson Hagen var sterk i dag, men jeg følte jeg hadde kontroll på han, sa Kristoff rett etter målgang.

Edvald Boasson Hagen lå foran Kristoff i den siste svingen, men måtte gi tapt de siste meterne. Boasson Hagen var også oppgitt over at Kristoffs opptrekker, Marco Haller, hindret han noe i oppløpet og ga østerrikeren en knuff for å markere sin frustrasjon.

– Jeg kom meg ikke fri der da Haller kom inn foran meg. Laget gjorde en god jobb, og med en mann til kunne jeg kanskje tatt det. Men Kristoff var sterkest i dag, sier 28-åringen til TV2.

Han vil ikke mene noe om Hallers manøver var ufin.

– Du får se på TV-bildene. Jeg har ikke sett dem og jeg vil ikke legge opp til noe fight.

Kristoff mener imidlertid at slikt må man tåle.

– Det ble presset litt og Edvald dyttet vel til Marco selv også. Det er en del av gamet. Når opptrekkerne er ferdig, så ligger det i jobben å sperre litt. Jeg tror nok hans opptrekkere hadde gjort det samme, sier Kristoff til TV-kanalen.

Arctic Race of Norway vises direkte på TV2 og er produsert av samme selskap som driver Tour de France.

Løpet fortsetter de neste dagene og avsluttes søndag. I morgen sykles det fra Evenskjer til Setermoen, en etappe på 162 kilometer. Lørdag kjøres Finnsnes til Målselv, og avslutningen søndag starter og stopper i Narvik. Over 120 ryttere fra 22 lag er med.