– Jeg har sagt at jeg er å regne med fra og med kampen mot Ullern 11.juni, bekrefter Alvereng.

Da vil det være to år og ni måneder siden sist fotballspilleren var i aksjon i gult og svart.

– Det begynner å bli en stund siden, ja. Ting har ikke gått helt etter planen siden høsten 2013, sier Alvereng.

– Alle mann til pumpene

Han ble plaget med smærter i hælene for to år siden, og gjennomgikk to operasjoner våren 2014. Alvereng trodde han skulle være tilbake på banen for HIL raskt, men først halvannet år senere kunne han snøre på seg fotballsko igjen.

– Jeg kjøpte meg nye sko før jul, og har trent og spilt med 3.-divisjonslaget NTNUI siden årsskiftet.

Han har tre år igjen av studier i Trondheim. Da skal han etter planen ha en master i historie, og et langsiktig mål er å vende hjem for å undervise på Heggen videregående skole.

Han takket ja da sportslig leder Dag-Jøran Olsen tok kontakt og ba Alvereng bli HIL-spiller igjen.

– Jeg har lyst til å spille høyere opp i systemet enn i 3.-divisjon. Samtidig ser jeg at omleggingen av divisjonssystemet blir krevende for HIL. Slik jeg har forstått det, må alle mann til pumpene for å sikre at HIL blir blant de sju beste. Mitt inntrykk, etter å ha trent med laget i påsken, er at dette er fullt mulig å klare. Jeg ønsker gjerne å bidra så lenge HIL ser et behov, sier Alvereng.

Jobber med formen

Alverengs kjæreste venter barn og har termin i neste uke. De kommer til å bli værende i Harstad i sommer og utover høsten.

– Jeg får derfor vært mye sammen med laget. Inntil videre har jeg et godt miljø i NTNUI hvor jeg får utviklet basisferdigheter og jobbet med fysikk og kondisjon slik at jeg kommer tilbake på et akseptabelt nivå, sier Alvereng.

Han a-lagsdebuterte for HIL mot Kjelsås 12. juni i 2011, og presterte så godt i 2.-divisjon at han blant annet ble invitert til treninger med Strømsgodset.

Sportslig leder Dag-Jøran Olsen gleder seg over Alverengs svar.

– Oskar er en såpass god spiller at han klart fortsterker laget når han har fått spilt seg i form i Trondheim, sier Olsen.