Det sier Skånland-trener Tor Anders Hustad etter å ha vært i gjennom oppkjøringsperioden inn imot det som igjen står fram som årets viktigste kamp for klubben.

– Det er et influensavirus som har satt oss kraftig tilbake. Ingen har foreløpig fått positiv koronatest. Men på onsdag var det mannefall. Nå ser det heldigvis hakket bedre ut enn hva som var tilfellet da, sier Hustad, før han utdyper:

– Per dags dato ser det ut som om vi har seks-sju spillere som er usikre etter å ha vært i gjennom influensaviruset. Så er det også slik at den som nok er lengst unna å være en del av kamptroppen mot Hamna er Theodor Hustad. Men det fullstendige bildet blir jeg nok klokere på etter treninga hos oss i kveld.

Når det kommer til kamptaktikken er det klart at Skånland-treneren på ingen måte har tenkt å overlevere den detaljerte oppskriften på hvordan Hamna skal slås til motstandernes trener, Martin Rypdal.

– Hovedpoenget må uansett være at vi skal konsentrere oss om det som vi skal levere selv, og ikke bruke en masse energi på hvordan våre motstandere skal framstå. Det skal spilles mest på vår egen intuisjon. Og vi skal være den beste utgaven av oss selv, sier Hustad om inngangen til kampen.

En kode som må knekkes i større grad enn tidligere er å få ballen i nota oftere enn før.

– En gjenganger fra sesongens kamper er at vi til tider har dominert banespillet, men ikke lyktes med å sette ballen i mål. Det er vi nødt til å gjøre lørdag, sier Hustad.

I de to første kvalikkampene mot Mosjøen tapte Skånland 0-2, både hjemme og borte.

Se livestream fra opprykksdramaet på ht.no!