Med en drøy halvtime igjen på klokka fikk angrepsspilleren med det lett gjenkjennelige røde håret beskjed om å entre Bardufoss storhall under opprykkskvalik-oppgjøret mot Hamna. Sju-åtte minutter før full tid fikk han muligheten til å vise fram sitt register. Sekunder senere kunne han fullbyrde en glimrende soloprestasjon ved å banke ballen i nota bak Hamna-keeper Sindre Jørgensen. Det var en prestasjon som han jublet hemningsløst over etter kampslutt.

HØYDEPUNKT: Johannes Skillingstad viste klasse da han satte inn 4–2-skåringen mot Hamna. Foto: Ivar Hjelvik

– Det er fantastisk å komme inn og snu kampbildet på denne måten. Dette er definitivt mitt karrierehøydepunkt, sier en jublende 18-åring, før han utdyper:

– Vi skulle jobbe steinhardt, og ligge lavt. Det lykkes vi med, til vi plutselig slipper inn et mål. Å da få bidra til å endre kampbildet er fantastisk. Og det blir artig å spille 3.-divisjonsfotball neste år, sier Skillingstad.

Fra syk til poengkonge

Kollega Petter Hustad legger nemlig ikke skjul på at det var en liten åpenbaring å se Skillingstad repetere gårdagens skåring på Evenskjer kunstgress da det gjaldt som mest under opprykkskvaliken i Bardufoss storhall.

– Johannes har jobbet steinhardt og trent på som faen. At han leverer dette i en så viktig kamp er helt fantastisk, sier Hustad.

JUBEL: Petter Hustad var på alerten da Hamna-keeperen glapp ballen. Han sendte Skånland opp i 2–1-ledelse, og var nest sist på to av skåringene. Foto: Ivar Hjelvik

Selv har han lagt en uke bak seg som har inneholdt det aller meste.

– Jeg som mange andre var sprekksjuk tidligere i uka. Jeg var hjemme fra jobb tirsdag, og måtte på HV-øvelse onsdag. Da måtte jeg bite i meg sykdommen, og bare holde ut. Vel ferdig fredag ettermiddag bar det rett på Skånland-trening. Og i dag rykker vi opp til 3.-divisjon, sier Hustad.

Hustad var en av hovedgrunnene til at Skånland klarte sitt sesongmål i tolvte time. Det gjorde han med å ha en medvirkende rolle i tre av fire skåringer.

– Jeg er fornøyd med skåring og to målgivende i dag. Nå ser vi fram til å spille 3.-divisjonsfotball neste sesong. Med litt forsterkninger tror jeg på at vi skal klare å etablere oss i 3.-divisjon. Vi skal gjøre jobben selv, og trene godt hjemme på Evenskjer, sier Hustad.

FORNØYD: Materialforvalter Boye Olsen og Petter Hustad var smørblide og jublende etter at Skånland benyttet sin siste mulighet godt, og rykket opp i neste års 3.-divisjon. Foto: Ivar Hjelvik

– Hvordan skal opprykket feires?

– Det blir nok en fest hjemme på klubbhuset på Evenskjer. Vi er gode på å feire med Sigurd (Madsen, red. anm.) i spissen. Så det skal nok bli bra, sier Hustad.

Venstretreff i nota

ÅPNINGSMÅL: Adrian Sørensen sendt Skånland foran allerede etter to minutters spill. Foto: Ivar Hjelvik

Det er også noe som Adrian Sørensen bidro til. Angrepsspilleren satte standarden for at dette kunne bli en hyggelig dag på jobben allerede etter to minutter. Da sørget han for å skåre lagets første mål i opprykkskvaliken, ved å sende laget i føringen.

– Dette var et sleivtreff med venstrefoten, humrer spissen etter kampen, før han forklarer videre:

– Som Sigurd sier; vi taper ikke tre kamper på rad.

Etter at Hamna utliknet Skånlands ledelse noen minutter senere, begynte Skånland å yppe seg. Sjanse på sjanse ble produsert i første halvdel av kampen.

– Vi har sjanser nok til å sette enda flere skåringer. Bare en god Hamna-keeper holder dem inne i kampen, sier Sørensen.

Han er heller ikke i tvil om at han er imponert over Johannes Skillingstads avgjørende skåring.

– Han gjorde akkurat det samme på trening i går. Johannes er virkelig profesjonell. Selv om han har sittet mye på benken denne sesongen, er han alltid klar for å levere varene, sier Sørensen.