Kl 1740 gikk Alexander Kristoff i spurtduell med Edvald Boasson Hagen. Førstnevnte gikk av med seieren. Les mer her.

Kl 1722 kjører rytterne opp Bjørnebåsen og er snart på vei ned bakken til Harstad sykehus. De skal inn til Harstadbotn før de kommer tilbake til sentrum og gjør samme runden på nytt. To løpere er i tet 47 sekunder foran hovedfeltet.

Kl 1714 har løperne 20 kilometer igjen av dagens etappe. De skal ta av ved Sama før de kjører en runde rundt Blåbærhaugen, inn til Harstadbotn og kommer tilbake til mål gjennom sentrum.

Kl 1700 er bruddet på vei gjennom Kasfjord. Hvis noen av rytterne kaster blikket opp mot Keipen, ser Hans majestet Kongens garde som spiller for helikopterkameraet og noen turgåere. Vi har en journalist på stedet som kommer med en rapport derfra senere.

Kl 1653 er rytterne forbi Borkenes og på vei mot Bremnes og Nupen. Vi regner med at rytterne er tilbake i Harstad rundt klokken 1720-1730. Da skal de ta to runder rundt Blåbærhaugen før målgang.

Kl 1623 passerer hovedfeltet Åsegarden.

Kl 1614 fløy det som så ut til å være fire F16 over sentrum av Harstad. Tøft.

Kl 1611 passerte hovedfeltet vårer kontorer ved Generalhagen.

Kl 1608 kjørte bruddet gjennom sentrum. Nå ventes hovedfeltet.

Kl 1550 meldes det om at rytterne har passert Tjeldsundbrua. I sentrum er det nå ekstra mange folk utenfor våre vinduer som ser ut over Generalhagen. Tiden fram til bruddet er nå 3:20 minutter. Ryttene kommer inn til Harsad sentrum før de drar ut for en runde rundt Kvæfjord og Nupen.

Kl 1530 er avstanden til bruddet 4,30. Katjusja og Lampre fører an i hovedfeltet.

Kl 15.04 Første topp er passert (Balteskardet), og klatrepoengene er delt ut. Førlstemann over var Stake Laengen, melder TV2. Maxim Cam og Marius Hafsås fulgte deretter. Avstanden er nå 5:20 min ned til hovedfeltet. Årets klatretrøye er oransje og går under navnet Laksetrøyen.

Kl 1450 har bruddet syklet rundt 8 mil av dagens etappe som er over 20 mil lang. Syklistene har passert Snubba etter at de tidligere passerte første innlagte spurt ved Evenes flyplass. Snitthastigheten er på over 42 kilometer i timen.

- Avstanden fra bruddet blir kortere på grunn av den sterke sidevinden, opplyser TV2 som følger rittet direkte.

Rett etter starten på dagens løp var det flere ryttere som prøvde seg på brudd. Like før klokken 13 hadde en gruppe sikret seg et forsprang på rundt 20 sekunder. Nå er avstanden 5,25 minutter, melder TV2.no.

Første innlagte spurt ble nådd rundt klokken 1344 ved flyplassen på Evenes. Det ble Håvard Blikra fra Coop Øster Hus som gikk først over streken. Se kartet over dagens løp lenger ned på siden.

Rytterne i brudd er Maxime Cam (Bretagne), Jens Walleys (Tosport), Max Emil Kørner (Ringeriks-Kraft), Vegard Stake Laengen (Team Joker), Marius Hafsås (fixIT), Håvard Blikra (Coop Øster Hus) og Jon Breivold (Team Frøy-Bianchie)

TV2 sier videre at Vegard Stake Laengen ble nummer to og Maxime Cam nummer tre i spurten.