Etappe fire av Arctic Race er selve finalen på årets ritt og i dag skal det avgjøres hvem som stikker av med trofeet og kan kalle seg den tredje vinneren av Arctic Race of Norway.

Dagen etappe er 165 kilometer lang og starter i Narvik. Syklistene starter fra Narvik sentrum klokken 13.50, men den reelle starten er ti minutter etterpå, klokken 14.00.

Syklistene sykler mot Ankenes på E6 og skal videre til Ballangen. Noen kilometer etter Ballangen svinger man av på riksvei 732 og tar en runde via Tjeldebotn tilbake mot Ballangene, før man igjen sykler inn på E6.

Nå går turen tilbake til Narvik sentrum, hvor syklistene skal gjennom tre krevende runder i Narvik sentrum. Ruta går langs relative bratte bakker opp til skistua. Hver runde er på 10 kilometer og målgang er i Kirkegata i Narvik sentrum.

Vinneren i går, Ben Hermans, er en stor favoritt også i dag, og laget hans BMC vil gjøre alt for at han skal beholde den blå sammenlagttrøya.

Men dette er også en avslutning som bør passe Edvald Boasson Hagen. Skal han få sin første etappeseier i Arctic Race? Vi minner om at Boasson Hagen ligger "bare" 24 sekunder bak i sammendraget.

Det er ikke umulig at også Alexander Kristoff kan vinne etappen, men også i dag kan klatringen opp til Skistua bli for tøff for nordmannen. Dermed kan det være at Kristoffs lag gir Marco Haller sjansen i dag.

En outsider for etappeseieren er franske Bryan Coquard fra laget Europcar. Han har vist stigende form gjennom dagene i Nord-Norge.

Etappen vises i sin helhet på TV2. TV-sendingen starter klokken 13.30.