Den offensive backen er kåret til årets spiller i Skånland OIF, som lørdag klarte opprykk til nasjonal 3.-divisjon for andre gang på tre spilte sesonger.

Bømark har flest minutter på banen av samtlige. Han spilte i alle seriekampene, startet 17 av 18 av disse, og har også startet i de tre kvalifiseringskampene, samt i NM-cupen. Trenerduoen Tor Anders Hustad og Eirik Christensen har nærmest ubegrenset tillit til backen. Medspillerne til Bømark sier seg enige, viste det seg da årets spiller ble kåret.

– Jeg ble veldig glad da navnet mitt ble ropt opp, sier Bømark.

GODT LIKT: Philip Bømark omfavnes her av spillende assistenttrener Eirik Christensen etter en kamp tidligere i sesongen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Stemte på en annen

Han ventet at ett av tre andre navn skulle ropes opp. Bømark så for seg at prisen ville gå til enten toppskårer Adrian Sørensen, kaptein Sigurd Madsen, eller til Magnus Reppen Samuelsen, som ble overtidshelt da han sikret seriemesterskapet med straffeskåring til 2–2 mot Landsås.

– Jeg stemte på Sigurd. Han er en god kaptein og en som går foran, ikke bare som spiller, men også som person. Sigurd hjelper laget mye, uten ham ville vi slitt mer. Jeg er veldig glad for at han spiller i SOIF, sier Bømark.

Bømark debuterte på a-laget 24. juli i fjor. Han står med 30 seriekamper og seks skåringer i tillegg to NM-oppgjør og tre kvalifiseringskamper for SOIF.

– Det er stort å vinne prisen som årets spiller for en unggutt på 17 år, som bare har halvannen sesong med a-laget, sier Bømark.

– Hvorfor fikk du prisen?

– Det må andre svare på, men jeg har stått på og prøvd å gjøre mitt beste i alle kamper. Jeg har nok ikke vært like god i alle, men har utviklet meg med større fotballforståelse både offensivt og defensivt som høyreback, sier Bømark.

JUBEL: SOIF rykket opp for andre gang. Philip Bømark debuterte for a-laget i nettopp 3.-divisjon i fjor. Fra venstre: Magnus Reppen Samuelsen, Philip Bømark, Adrian Sørensen, Joakim Martinussen og Mathias Jørstad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Ønsker HIL-proff tilbake

Retur til 3.-divisjon venter for spilleren, som kom til SOIF fra moderklubben Fjelldal etter 2016-sesongen.

– Det blir tøft, akkurat som i fjor. Forskjellen er at denne gang har vi peiling på hva vi står overfor. Det er et sprang fra 4.-divisjon til 3.-divisjon. Vi må gjøre en god treningsjobb i vinter og forberede oss optimalt.

– Så må vi få tak i nye spillere som kan forsterke oss, sier Bømark.

– Du er ikke redd noen skal ta din plass?

– Der trenger vi ingen, håper jeg, sier Bømark lattermildt.

– Det er alltid sunt og bra med konkurranse, legger han til.

En spiller han håper å se i SOIF-drakt igjen er Marijan Imeri, som forlot etter nedrykket og signert en ettårig proffavtale med HIL. Nå bytter klubbene plass i divisjonssystemet igjen, og Bømark vil gjerne spille sammen med Imeri igjen.

– Jeg skulle ønske vi fikk Marijan, både for den han er som spiller og som person. Det er også en del andre lokale spillere som åpenbart kan forsterke SOIF, sier Bømark.

Det var for øvrig Imeri som ble kåret til årets SOIF-spiller i fjor.

Angrer ikke

Han var selv ønsket av HIL før årets sesong, men takket nei i november i fjor.

– Jeg angrer ikke valget, fordi SOIF har ei fin og god treningsgruppe og et godt miljø. Jeg gleder meg til hver trening.

– Hva tenker du om at SOIF og HIL bytter plass i 3.- og 4.-divisjon?

– Det har jeg ingen tanker om. Jeg konsentrerer meg om meg selv, og det må alle i SOIF gjøre.