Basketballklubben er imot flertallets forslag om å kutte kampantallet til 14 i basketballigaen (BLNO), og som i beste fall gir to av åtte lag maksimalt 19 kamper i løpet av en sesong.

Vikings ønsker likevel ikke sette seg på bakbeina, og styret sender i dag et nytt forslag til seriesystem. Mottakere er samtlige medlemmer i styret i Norges Basketballforbund, som 24.-25. april skal beslutte ligaens vei videre.

Fire punkter

Forslaget til Vikings oppsummeres i fire hovedpunkter.

  • Forrykende åpningshelg i Oslo med fire kamper, én kamp for hvert av lagene.

  • Ligaen skal være attraktiv fra seriestart. TV-avtale om sluttspill, som er skissert i det nye serieforslaget, må også omfatte åpningshelgen da ligaen skal gjøre seg attraktiv i det gigantiske åpningsshowet.

  • Firedobbel serie med totalt 28 grunnseriekamper. De nordnorske lagene spiller to hjemmekamper mot samme motstander i løpet av én helg for å spare kostnader for det tilreisende laget, som da slipper hurtigbåttur mellom Harstad og Tromsø. Sluttspillet skal avvikles på ordinær måte med best av tre i kvartfinaler og semifinaler, og best av fem i finalerunden.

  • Styrke fellesskapet ved å dele på hotellavtalene Harstad og Tromsø har med sine samarbeidspartnere.

– Vi har lånt mottoet til Harstad Profileringspool og sier at vi skal seire ved å dele, sier styreleder Tore Berset i Harstad Vikings.

– Nå skal vi i dialog med vår hotellpartner og se på mulighetene for å tenke stort ved å gi konkurrentene våre lavere kostnader på bortekamper.

Tilbyr kursing

Klubben ønsker ikke bare å dele ved å prøve å få til en hotellavtale for gjestende lag på tur nordover. Vikings ønsker å styrke helhetsproduktet BLNO.

– Vi mener ligaen må vekke den opprinnelige ligaånden til live. Vi må stramme opp produktet i stedet for å bygge det ned. Det gjør vi best ved å ta tilbake kravene som ble stilt fra starten og etterleve disse: Alt fra når hallen skal rigges og hvor reklameskilt skal plasseres til bekledning på sidelinja og underholdning utenom selve kampen - med mer.

– Arrangementene må tas tak i, og her kan Vikings påta seg en rolle som pådriver og gi en hjelpende hånd. Vi har vunnet prisen som årets arrangør fem ganger, og kan med vår kunnskap bidra til å legge til rette slik at konkurrentene får innblikk i veien til vår suksess. Vi tilbyr oss å reise rundt og gi kurs til de øvrige lagene, sier Berset.

Han opplyser at Vikings har dialog med Tromsø Storm, som er den andre klubben som over tid har vist seg å være attraktive.

– Vi i nord vil sammen argumentere for å gjøre BLNO til et bedre produkt. Nettopp forbedring bør være i alle klubbenes interesse, mener Berset.

FAKTA

  • Flertallet av klubbene i basketballigaen (BLNO) ønsker å endre seriesystemet fra høsten:

  • Forslaget er at det kun spilles dobbel serie, istedenfor trippel serie som det har vært i år. Annenhver kamp blir spilt hjemme og borte.

  • Alle åtte lagene går til kvartfinale, slik at seriespillet egentlig er betydningsløst.

  • Kvartfinalene avgjøres som best av tre kamper.

  • Semifinalene og finalen avvikles på ett sted i løpet av én helg. Det blir kun spilt én kamp i semifinalen, og én avgjørende finale. I årets serie ble det spilt best av tre kamper i semifinalene, og best av fem kamper i finalen.

  • Fem av åtte ligaklubber går inn for denne modellen. Gimle, Harstad og Tromsø er imot.

  • Forbundsstyret skal behandle anbefalingen fra flertallet i ligaen i et møte 24. og 25. april.