Harstad-kvinnen tok seks NM-medaljer i fjor, men har bare én individuell sjanse i langhelgens mesterskap i Bergen. Fredag skal hun i aksjon på 50 meter bryst.

– Jeg har kvalifiseringskravene inne på flere øvelser. Etter en tøff sesong med sykdom, skader og motivasjonsproblemer grunnet plagene blir det kun én distanse individuelt denne gang, sier Danielsen Altmann, som for første gang representerer Trondhjems etter overgang fra Harstad.

Aldri svømt fortere

– Utrolig artig. Sprintformen er tydeligvis god. Jeg håper å gjøre det samme individuelt. I så fall er pallen realistisk. Jeg kan ikke kontrollere konkurrentene, og må bare sørge for å gjøre det beste løpet jeg kan ut fra forutsetningene, sier hun.

Optimismen er tilbake.

– Jeg skal endre treningsopplegget fram mot langbane-NM til sommeren, og er veldig spent på å se hvordan det slår ut.

Fornøyd med starten

Også tidligere klubbvenninner og -kamerater fra Harstad var i aksjon på stafett torsdag. Trener for Harstad Svømmeklubb, Kjetil H. Hansen, gledet seg over at Harstads blandede stafettlag på 4x50 meter medley forbedret seg med 6,5 tidels sekunder fra påmeldt tid åpningsdagen av norgesmesterskapet i svømming.

Det unge Harstad-laget ble nummer 36 av 50 i Bergen.

– Vi svømte oss opp to plasser, og tre av fire utøvere var raskere enn sine personlige rekorder. Det er artig at svømmerne klarer å ta ut sitt beste i et seniormesterskap, sier Hansen.

Laget besto av Tina Holmgren Hansen, Oda Bygdnes, Halvard Bygdnes og Emil Engegård.