Kontrakten strekker seg fras 2016 og ut 2018-sesongen. Fotballspilleren flytter til Trondheim i begynnelsen av januar, og først da blir kontrakten formelt underskrevet.

– Klubben og jeg er enige. De kom med et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Ingen andre kan matche den avtalen jeg har fått og det opplegget som er blitt skissert, sier Robin Lorentzen.

Drøm oppfylles

16-åringen var i Trondheim sammen med pappa Odd Gunnar mandag. Tirsdag fikk HIL en formell overgangshenvendelse fra Rosenborg, som tidligere hadde kontaktet klubben for å få lov til å inngå samtaler med Lorentzen og hans foreldre. Egentlig hadde spilleren tenkt å bruke noen dager sammen med familien på å ta beslutningen, men det var ikke stort å tenke på.

– Dette er stort for meg. Jeg har heiet på Rosenborg siden jeg var en guttunge. Det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Jeg skal faktisk til den største og beste klubben i Norge, sier HIL-spilleren.

– Hvorfor ble du Rosenborg-tilhenger som barn?

– Stefaren min påvirket nok klubbvalget, akkurat som han påvirket beslutningen da jeg etter bare ett år i Medkila meldte overgang til Brage Trondenes. Jeg hadde vel egentlig ikke noe valg noen av gangene, humrer Lorentzen.

Denne måneden var han i finaleheatet for idrettsprisen i Harstad.

Myk overgang

Han feirer jul i Harstad sammen med mamma Hege Lorentzen og stefar Hans Kristian Nilsen. I romjula tar han farvel med harstadfotballen i denne omgang ved å spille tradisjonsrike Romjulscupen.

11. januar fortsetter han videregående skolegang i Trondheim. Noen dager i forveien flytter han.

– Jeg har ei tante i Trondheim, og skal uansett ha familie sammen med meg i begynnelsen. Det blir derfor en myk overgang fra å bo hjemme til at jeg skal klare meg selv på egen hybel. Dette skal nok gå fint. Det er nok verst for mamma å gi slipp, sier Lorentzen lattermildt.

Hybelen er i ett av to hus kun Rosenborg benytter.

Lorentzen skal ha fotballhverdagen på Salmar-akademiet til Rosenborg. Akademiet er for juniorspillere, som også utgjør b-laget 2.-divisjon.

– Dagen starter med to skoletimer på Lerkendal. Deretter halvannen time med trening etterfulgt av lunsj, før vi sendes i taxi til videregående skole for mer undervisning. Fra klokka 16 og ut kvelden har vi fri, sier Lorentzen om hva som venter.

Profiler som Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred, Mushaga Bakenga, Markus Henriksen og Ole Selnæs har gått gradene gjennom akademiet.

– I første omgang må jeg bevise at jeg er blant de beste på b-laget. Målet er å få hospitere på a-laget om ett år, og drømmen er å bli tatt opp i a-stallen etter hvert, sier Lorentzen.

For fem uker siden var han i England og trente og spilte for akademiet til Middlesbrough, uten å få kontrakt.

Stefar Hans Kristian Nilsen og mamma Hege Lorentzen feirer jul sammen med Robin Lorentzen før fotballspilleren flyttet fra Harstad. Foto: Ivar Hjelvik