Det kan Beate Tande berette om etter at hun fulgte laget fra sidelinja gjennom 60 minutter denne kampen. Hun understreker at det på en måte var frustrerende å følge oppgjøret, hvor Harstad kjempet steinhardt hele veien inn til mål. For seks sekunder før full tid satt skåringen som sikret poenget for Harstad denne søndagskvelden.

– Vi gjør en fantastisk jobb når det kommer til å ta oss i nakken i dette oppgjøret. Men samtidig er det også slik at vi nok en gang leverer en forferdelig svak start på oppgjøret, sier Tande, før hun utdyper:

– Med det utgangspunktet må vi si oss godt fornøyd med at det blir poeng i dag, sier laglederen.

STARTPROBLEMER: Beate Tande refererer til startproblemer i begge helgas kamper. Foto: Ivar Hjelvik

Skuffet

Det som Tande trekker fram som et klart forbedringspotensial, er at man både lørdag og søndag kommer på hæla fra start.

– Det er noe som er nødt til å forbedres. Det går ikke an å først begynne å spille håndball etter 18 minutter av første omgang. Og akkurat dette gjør sitt til at vi må ha lov til å være litt skuffet over prestasjonene i helga, sier Tande.

Hun er likevel ikke i nærheten av å svartmale situasjonen.

– Vi har en god leder i Joakim Dahl Haraldsen i dag. Samtidig står Erik Svensson hele kampen i gjennom på sin ving, mens Ruben Thoresen Olsen gjør en solid forsvarsjobb. Chris André Selnæss leverer også noen viktige redninger i dag. Så skal vi heller ikke glemme Torstein Sekkingstad. Han gjør en stor offensiv jobb, og setter inn 10 skåringer i dag, sier Tande.

– Samtidig viser laget at de holder et godt nivå. Vi er ikke noen underdog, men holder 2.-divisjonsnivået i vårt spill. Det skal bli morsomt i tida framover. Da får vi forhåpentlig Thomas Hansen tilbake i spill etter hans brudd i hånda, sier Tande.

STERKE: Erik Svensson mener at oppgjøret mot Kolbotn kunne ha endt annerledes om ikke Harstad gjorde mange personlige feil denne dagen. Foto: Ivar Hjelvik

Mange feil

Lørdag opplevde Harstad et tøft bortemøte mot Kolbotn. Blant utfordringene som tidlig ventet dem var at Kolbotn satte inn seks mål før Harstad skåret inn sitt første.

– Vi er tung i kroppen og havner tidlig bakpå. Her stresser vi mye, i tillegg til at vi har en del stang-ut. Derfor må vi ha en tidlig time-out for å få rettet opp i dette, sier Harstads spillende trener, Erik Mjønes Svensson.

Det ga derimot resultater. Harstad kneppet hardt innpå sin motstander, og opplever at det sto 22–22 etter cirka halvspilt andre omgang.

– Vi lykkes etter hvert, men gjør for mange småfeil til at vi klarte å dra dette i land. Samtidig er Kolbotn et godt håndballag. Når vi gjør personlige feil, straffer de oss umiddelbart i retur. Det er slik håndballen er på dette nivået, sier treneren.

Han legger likevel ikke i mellom at laget er skuffet over at dette ikke blir en jevnere krig mot Kolbotn lørdag.

– Hadde vi klart å luke bort det meste av dette, så tror jeg fort at resultatet hadde vært et annet, sier Svensson.

Fakta

Kolbotn - Harstad 30–25 (14–12)

Sofiemyrhallen, 2.-divsijon avd. 1, lørdag

Mestskårende Kolbotn: Simen Skjerven Petersen 6.

Mål Harstad: Torleif Sekkingstad 6, Georgi Atanasov 5, Jonas Dahle Østerlie 4, Lars Movik 3, Jonas Strand 3, Ruben Olsen 2, Erik Mjønes Svensson 1, Magnus Beldo 1, Joakim Dahl Haraldsen, Chris André Næss, Ingve Kanstad, Håkon Bjørnsen.

Utvisningsminutter: Kolbotn: 1x 2min, Harstad : 1x2 min.

Dommere: Curt-Arne Lannestedt og Runar Børge Nilsen

Fakta

Linderud/Linje 5 - Harstad 28–28 (15–13)

Linderud Idrettshall, 2.-divisjon, avd. 1, søndag

Mestskårende Linderud: Petter Snipen 8.

Mål Harstad: Torstein Sekkingstad 10, Georgi Atanasov 6, Erik Mjønes Svensson 4, Joakim Dahl Haraldsen 3, Jonas Strand 2, Magnus Beldo 1, Chris André Selnæss, Ingve Kanstad, Jonas Dahle Østerlie, Lars Movik, Håkon Bjørnsen.

Utvisninger: Linderud: 2x2 min, Harstad 1x2 min.

Dommere: Ole Jonny Aasane Ulleberg og Alexander Sæthern.