Seks løpere holdt følge på den første av tre runder. Gruppa var redusert til fem ved andre vending. I starten av tredjerunden forsøkte Martin Mikkelsen å støte, men ble raskt tatt igjen. Cirka halvveis i runden fikk han på nytt et lite forsprang. Da bestemte han seg for å avgjøre.

- De skulle ikke få lov til å ta meg igjen en gang til. Da var det bare å gå på, og jeg fikk et stadig større ledelse på vei tilbake mot mål, sier Mikkelsen.

Han jublet på vei over målstreken.

- Du syns der er moro å vinne et turrenn?

- Ja, det er alltid gøy å vinne når jeg stiller til start, uansett hvilket renn jeg går. Dessuten har jeg aldri deltatt her tidligere, så det var litt ekstra stas, sier Mikkelsen.

I kvinneklassen var Anette Kjellbergvik fra Lødingen best. Vinnertiden ble 59.21 minutter, og senioren var 4.43 minutter raskere enn Ingeborg Hansen fra Medkila Skilag. Hansen går i ungdomsklassen for 15-16-åringer.

- Jeg prøvde å gå hardt fra start for å holde Ingebrorg unna. Selv om jeg er en del eldre enn Ingeborg, er hun en dyktig løper, som jeg har respekt for, sier Kjellbergvik, som var niende beste deltaker totalt sett uansett kjønn og alder.

Også Kjellbergvik debuterte i rennet og vant på første forsøk.

Vi kommer tilbake med fyldigere dekning av rennet!

VINNER: Anette Kjellbergvik var beste kvinne i det eneste turrennet som avvikles i friteknikk. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø