Daniel Bransdal Bye (t.v.) og Øyvind Risø Madsen. Foto: Harstad Tidende

Felles for Bransdal Bye (18), Risø Madsen (17), Lind (21) er at trioen onsdag kveld er i Harstad Basketballklubbs tropp til elitekampen mot Tromsø Storm.

Også Magnus Mikalsen (21) var gjort plass til, men jobbmessige forhold forhindrer en mulig debut i basketballigaen.

Kvartetten hentes opp fra 2.-divisjonslaget slik at Harstad er i stand til å gjennomføre kveldens kamp.

– To forhold gjør at vi har betalt ligalisens for disse spillerne, med unntak av Risø Madsen som uansett bare skal betales juniorlisens for. Den ene er at vi må være i stand til å fullføre kamper. Skulle det oppstå skader og feiltrøbbel, risikerer vi ikke å kunne avslutte onsdagens kamp fordi vi eller bare har seks spillere. Dernest ønsker vi ikke å pådra oss bot for å stille med en tropp under minstekravet på åtte spillere, sier styreleder Svein Kjetil Finstad i Harstad Basketballklubb.

På vei til Tromsø forteller trener Björn Risshall på telefon til ht.no at nykommerne, som ikke har trent med førstelaget, må være beredt på å spille mot Tromsø.

– Fem spillere starter kampen. Disse er Ahmed Diomande, Thomas Ble, Mehyar Rafii-Aval, Bendik Myhrer og Adam Finstad. På benken har vi Martin Megård, og nå også tre spillere fra b-laget. 2.-divisjonsspillerne kan bli brukt allerede i denne kampen, bekrefter Risshall.

Ryggopererte Sanel Gabela var tiltenkt en spillerposisjon, men stiller kun som lagleder sammen med Risshall.

Situasjonen er gått fra vanskelig til prekær etter at Mario Woodson er stoppet av Utlendingsdirektoratet, samt at Jeff Rogers ikke blir spilleklar før den økonomiske biten er ordnet.