Det første Harstad Tidende fikk høre da man stakk nesen innenfor døra var: «Ta bilde a mæ!»

Helgens turnering i regi av FK Landsås er starten på fotballåret 2018. De unge spillerne var klare. Ingen tvil om det.

Spillerne var på hugget fra først stund. Og jentene var helt klart med på notene. Flere av lagene hadde blanding med både gutter og jenter. Noe som så ut for å fungere veldig godt og er vanlig i yngre alder.

Deltakerne var i årsklassene 7-12 år. I denne alderen er det viktigst med lek og moro. Da gjør det ikke så mye om man ikke hele tiden viste hvor målet sto, eller hvilken vei en selv spiller. Ja, hva gjør vel det når man har det moro. Resultater kommer tidsnok senere. Da kommer også alvoret.

– Vi er veldig fornøyd med påmeldingen, og har en god økning i år med rundt 25 prosent bedre enn i fjor. Det er gledelig å se at de unge spillerne trives hos oss, sier Frank Ove Sørensen i arrangementskomiteen.

91 lag var påmeldt. Lagene som for det meste kom lokalt fra, spilte sine kamper i Hålogalandshallen og Seaworkshallen. I tillegg kom det lag fra Kvæfjord, Håkvik, Ibestad, Narvik, Ibestad, Ballangen, Hardhaus og Fjelldal. Det var helt sikkert moro og kunne møte motstander som man til vanlig ikke spiller så ofte mot.

Spillerne ga alt. Det var tydelig å se. Det var viktig å gjør en god innsats. Det resulterte i jubel både blant spillere og tilskuere. Mye god idrettsglede og underholdning fikk man ta del i. For mange hadde tatt veien til hallene ved stadionområdet i helga. Flere uttalte også at de var fornøyd med turneringen.

– Fair play er viktig for oss. Og når det blir kombinert med masse smil og stor innsats, er vi i FK Landsås veldig fornøyde med helga, slo Frank Ove Sørensen fast.